Rode Kruis Week

Rode Kruis Week

Of je nou tijdens een hardloopevent je enkel verzwikt, of je krijgt blaren tijdens de Vierdaagse van Nijmegen, of je voelt je bij een festival opeens beroerd, onze vrijwilligers zijn hier om te helpen. En niet alleen op grote festivals en evenementen, ook bij jou in de buurt, op het voetbalveld of bij de braderie. En bij je oma of oude buurman, bij wie we bijvoorbeeld in huis kijken of alles wel veilig is.

Van 24 t/m 30 juni is het de Rode Kruis Week. Een week waarin één van onze 20.000 collectanten bij je langskomt voor een klein bijdrage aan al deze vormen van hulp. Maar ook een week waarin we op veel verschillende plekken in het land Rode Kruis-acties organiseren, zoals EHBO- en reanimatiedemonstraties. Zo maken we het makkelijk voor je om eens kennis te maken met het Rode Kruis in jouw buurt. Ben je benieuwd waar het Rode Kruis bij jou in de gemeente zit en wat ze doen?

20.000

collectanten gaan van 24 t/m 30 juni op pad

Collecteweek

Speciale aandacht voor de bike-teams

Stel je doet mee aan een hardloopevenement. Je bent halverwege als je door je enkel gaat en je in de berm belandt met een dikke, snel blauw wordende enkel. Wat moet je doen? Hardlopers snellen aan je voorbij, publiek is er op deze plek niet. Hoe kom je hier weg? Een bike-team van het Rode Kruis biedt op zo’n moment uitkomst. Ze zijn snel en flexibel, en ze komen op plekken waar je met de auto niet zo makkelijk komt. Ze hebben spullen bij zich waarmee ze jouw enkel kunnen verzorgen, maar ook als het ernstiger zou zijn hebben ze bijvoorbeeld een AED bij zich.

200

bike-team hulpverleners zijn in Nederland actief

Projecten

Marita stimuleert de zelfredzaamheid van mensen

Tijdens de Rode Kruis Week halen we ook geld op voor twee projecten die ervoor zorgen dat mensen zichzelf beter kunnen redden in tijden van nood: ‘Goed Voorbereid’ en ‘Rode Kruis aan Huis’. Vrijwilliger Marita (57) uit Amstelveen kan je er álles over vertellen. Ze geeft antwoord op vragen als hoe vaak je je rookmelder moet controleren, en of het nou wel of niet veilig is om je voordeur op de knip te doen.

20%

van de mensen is verminderd zelfredzaam

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×