Het Rode Kruis kan de hulp van jouw organisatie goed gebruiken

In actie tijdens de coronacrisis

Het coronavirus treft heel veel mensen in het hart. Nederland wordt geconfronteerd met een ongekende crisis. Het aantal mensen dat hulp nodig heeft voor voedsel en onderdak stijgt nog altijd. Het Rode Kruis komt op verschillende manieren in actie:

  • Op een aantal plekken in het land delen we voedselpakketten en boodschappenkaarten uit aan mensen die het hoofd momenteel niet boven water kunnen houden en geen aanspraak maken op andere voedselhulp. Denk bijvoorbeeld aan ongedocumenteerde migranten en arbeidsmigranten. We werken daarin samen met lokale organisaties. Zij geven aan welke mensen de hulp het hardst nodig hebben. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 22.645 voedselpakketten en 5.714 boodschappenkaarten uitgedeeld.
  • Daklozen vormen een van de meest kwetsbare groepen in Nederland. Zij hebben niet de middelen om de hygiënemaatregelen na te leven en een veilige plek om in quarantaine te gaan. Het Rode Kruis biedt, in samenwerking met gemeenten en partnerorganisaties, ondersteuning bij de dag- en nachtopvang. Vrijwilligers helpen bij de inrichting van een locatie, maar bijvoorbeeld ook bij de ontvangst en het verzorgen van eten en drinken.
  • Diverse Rode Kruis-vrijwilligers ondersteunen de GGD met het afnemen van coronatests en het doen van bron- en contactonderzoek.
  • Iedereen met behoefte aan een luisterend oor of advies kan terecht bij de Rode Kruis Hulplijn (070 – 44 55 888). De hulplijn is ook beschikbaar in de talen Turks, Berbers, Marokkaans-Arabisch, Portugees en Chinees.

Waarom samenwerken met het Rode Kruis?

Een samenwerking met het Rode Kruis heeft meerdere voordelen:

  • Je geeft met jouw organisatie invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen;
  • Je versterkt de profilering van jouw organisatie door deze aan het Rode Kruis te verbinden;
  • Je vergroot de betrokkenheid van de medewerkers van jouw organisatie.

100.000

uur hulp heeft het Rode Kruis de afgelopen maanden in Nederland verleend

Doneer direct aan onze coronahulp

Jij kunt met jouw organisatie op diverse manieren bijdragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis. Zo kun je als bedrijf een directe donatie doen.

Dat geld is hard nodig, want onze coronahulpverlening zal nog lange tijd doorlopen. De verwachting is dat we zeker tot het einde van dit jaar hulp zullen blijven verlenen. Om dat te kunnen doen, is ruim € 30 miljoen euro nodig. In het Nationaal Actieplan COVID-19 lees je meer over wat we precies met dit geld willen doen.

Help jij mee met jouw organisatie?

Start een bedrijfsactie

Een andere manier om een steentje bij te dragen, is door een bedrijfsactie te starten. Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een product waarbij een deel van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat of het organiseren van een actie onder alle medewerkers.

Diverse bedrijven gingen je al voor. Hieronder een greep uit de acties die de afgelopen tijd zijn georganiseerd. Ook een actie starten? We hebben een handige toolkit met daarin beeld- en videomateriaal om jouw actie te ondersteunen. Vraag de toolkit gratis aan via bedrijvenvoorcorona@redcross.nl.

Cadeaukaarten voor het goede doel

YourGift Cards doneerde de afgelopen maanden een deel van de opbrengst van alle verkochte YourGift Cadeaukaarten en de vouchers van Thuisbezorgd.nl aan het Rode Kruis. Daarmee werd het geven van cadeaukaarten nog leuker!

Luchtzuiverende planten voor het Rode Kruis

Veel mensen werken nog steeds vanuit huis. Dan komt een luchtzuiverende plant wellicht goed van pas. Westland Plant startte via het project Saving The Plants een actie waarbij 5 euro van elke verkochte plant naar het Rode Kruis ging.

Boodschappenkaarten van Albert Heijn

Het Rode Kruis geeft boodschappenkaarten aan mensen die niet rond kunnen komen in deze moeilijke periode. De boodschappenkaarten zijn geschonken door Albert Heijn. Daarmee kan het Rode Kruis duizenden mensen kan helpen die nu het hoofd niet boven water kunnen houden. De komende tijd zal Albert Heijn de hulpverlening blijven ondersteunen door verschillende acties in hun winkels.

De betere hypotheekaanvraag

VCN HypotheekService is een intermediair op het gebied van hypotheken en andere financieringen. De afgelopen maanden doneerden zij 5 euro per hypotheekaanvraag aan het Rode Kruis.

Waarderingsvlag van de Dokkumer Vlaggen Centrale

De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft een vlag ontworpen uit waardering voor de mensen die onze samenleving draaiende houden in tijden van het coronavirus. Inmiddels zijn er tienduizenden vlaggen verkocht waarbij een deel van de opbrengst naar het Rode Kruis is gegaan.

Steun vanuit de elektrotechnische branche

OBO Bettermann verkoopt onder andere kabel- en draadgoten. Ze startten onlangs een actie waarbij 5% van het aankoopbedrag van deze producten aan het Rode Kruis werd gedoneerd.

Ook een actie starten? We hebben een handige toolkit met daarin beeld- en videomateriaal om jouw actie te ondersteunen. Vraag de toolkit gratis aan via bedrijvenvoorcorona@redcross.nl.

Geef structurele steun

Wil je met jouw organisatie het Rode Kruis op een structurele manier steunen? Dat kan uiteraard ook!

Daarvoor is het initiatief ‘Vrienden van het Rode Kruis’ in het leven geroepen. Een netwerk van betrokken ondernemers die investeren in innovatieve oplossingen om mensen in Nederland en het buitenland minder kwetsbaar te maken voor kleine en grote rampen. Meedoen kan al vanaf een bijdrage van €300,- per maand.

Meer weten of op de hoogte blijven?

Neem dan direct contact op met één van de collega’s van de afdeling zakelijk via bedrijvenvoorcorona@redcross.nl. Je kunt je via onderstaande knop tevens inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan eens in de twee maanden een update over de Rode Kruis-hulpverlening.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×