Het Rode Kruis kan de hulp van jouw organisatie goed gebruiken

In actie tijdens de coronacrisis

Het coronavirus treft heel veel mensen in het hart. Nederland wordt geconfronteerd met een ongekende crisis. Het aantal mensen dat hulp nodig heeft tijdens de tweede coronagolf stijgt. Daarom heeft het Rode Kruis besloten de hulpverlening op te schalen. Tot mei 2021 is nog ruim 48 miljoen euro nodig. We kunnen de hulp van het bedrijfsleven hier goed bij gebruiken. Jouw organisatie kan op een aantal manieren bijdragen. Bijvoorbeeld door een donatie te doen of een bedrijfsactie te starten.

Lees hier meer over hoe het Rode Kruis nu in actie komt:

Voedselhulp

Op diverse plekken in Nederland delen we voedselpakketten en boodschappenkaarten uit aan mensen die het hoofd momenteel niet boven water kunnen houden en geen aanspraak maken op andere voedselhulp. Denk bijvoorbeeld aan ongedocumenteerde migranten en arbeidsmigranten. We werken daarin samen met lokale organisaties. Zij geven aan welke mensen de hulp het hardst nodig hebben. Wekelijks worden hier 3.000 mensen mee geholpen. Onze partnerorganisaties geven aan dat ze de laatste tijd steeds vaker nee moeten verkopen aan mensen die voedselhulp nodig hebben. Daarom willen we deze hulpverlening verder uitbreiden.

Medische zorg

Corona zet de Nederlandse zorgsector al maanden onder grote druk. Op allerlei plekken ondersteunen vrijwilligers van het Rode Kruis de zorg in Nederland. Dat gebeurt onder andere in zorgcentra. Vrijwilligers focussen zich daar op hand- en spandiensten, zoals cliënten helpen bij het eten en drinken of toezicht houden in gezamenlijke huiskamers. Zo kan het medische personeel zich richten op hun medische taak.

Daarnaast ondersteunen we huisartsenposten, vervoeren we coronapatiënten en helpen we de GGD in de coronateststraten en bij het bron- en contactonderzoek. De afgelopen negen maanden was het Rode Kruis actief in 65 zorgcentra. Op dit moment zien we opnieuw een toename in aanvragen voor medische ondersteuning.

Onderdak

Op dit moment zijn er zo’n 40.000 daklozen in Nederland. Het Rode Kruis verwacht dat het aantal mensen dat op straat leeft en hulp nodig heeft door de coronacrisis toeneemt. Nu de wintermaanden voor de deur staan, staan we klaar om gemeenten te helpen om deze mensen een dak boven het hoofd te bieden.

Psychosociale zorg

We bieden psychosociale ondersteuning aan mensen die in deze tijd met vragen lopen of een luisterend oor nodig hebben. Nu er weer meer mensen in quarantaine zitten, zien we een toename van telefoontje snaar de Rode Kruis Hulplijn.

Waarom samenwerken met het Rode Kruis?

Een samenwerking met het Rode Kruis heeft meerdere voordelen:

  • Je geeft met jouw organisatie invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen;
  • Je versterkt de profilering van jouw organisatie door deze aan het Rode Kruis te verbinden;
  • Je vergroot de betrokkenheid van de medewerkers van jouw organisatie.

460.000

mensen willen we ondersteunen tijdens de coronacrisis

Doneer direct aan onze coronahulp

Jij kunt met jouw organisatie op diverse manieren bijdragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis. Zo kun je als bedrijf een directe donatie doen.

Dat geld is hard nodig, want onze coronahulpverlening zal nog lange tijd doorlopen. De verwachting is dat we zeker tot het einde van dit jaar hulp zullen blijven verlenen. Om dat te kunnen doen, is tot mei 2021 ruim € 48 miljoen euro nodig. In het Nationaal Actieplan COVID-19 lees je meer over wat we precies met dit geld willen doen.

Help jij mee met jouw organisatie?

Start een bedrijfsactie

Een andere manier om een steentje bij te dragen, is door een bedrijfsactie te starten. Dat kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van een product waarbij een deel van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat of het organiseren van een actie onder alle medewerkers.

Diverse bedrijven gingen je al voor. Benieuwd wat zij gedaan hebben? Bekijk hier een aantal inspirerende voorbeelden. Ook een actie starten? We hebben een handige toolkit met daarin beeld- en videomateriaal om jouw actie te ondersteunen. Vraag de toolkit gratis aan via bedrijvenvoorcorona@redcross.nl.

Meer weten of op de hoogte blijven?

Neem dan direct contact op met één van de collega’s van de afdeling zakelijk via bedrijvenvoorcorona@redcross.nl. Je kunt je via onderstaande knop tevens inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan eens in de twee maanden een update over de Rode Kruis-hulpverlening.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×