Doe mee met #skipdecoronadip!

Heb jij het ook even helemaal gehad met de coronasleur? Lijkt iedere dag op de vorige, begin je jaloers te worden op het sociale leven van de Teletubbies en voel je je bij elke goedbedoelde online meeting ook ongemakkelijker dan een ijsbeer in de sauna?

Ga je coronadip te lijf en doe mee met #skipdecoronadip! Tijdens deze challenge kom je zeven dagen lang in actie om de sleur te doorbreken. Iedere ochtend ontvang je een kleine opdracht in je mailbox van Rode Kruis-psychologen Esmée en Madelon. Met deze opdrachten en handige tips helpen zij je om weer wat zonneschijn in je februari te krijgen.

Ben jij ook klaar voor meer vrolijkheid in coronatijd? Meld je nu aan en doe mee met #skipdecoronadip!

Meld je aan!

Skip ook je coronadip! Vul hieronder je gegevens in en ontvang de challenge in je mailbox.

Maak kennis met de psychologen

Madelon is psycholoog bij het Rode Kruis

“Ik ben Madelon en als Rode Kruis-psycholoog zie ik dat het extra belangrijk is om goed voor je mentale gezondheid te zorgen nu de coronacrisis langer duurt. Daarom geven we je een week lang leuke opdrachten en handige tips waarmee je zorgt dat je lekker in je vel zit. Ik heb er zin in!”

Meer info

Wat kun je verwachten van de challenge?

Als je je aanmeldt voor #skipdecoroandip, dan ontvang je een week lang iedere ochtend een mailtje met een opdracht van Rode Kruis-psychologen Esmée en Madelon. Geen zorgen: je hoeft geen bergen werk te verzetten. Het gaat om kleine opdrachten die je thuis kunt uitvoeren en dit hoeft niet langer dan tien minuten te duren.

Liever geen mailtjes ontvangen? Van 8 t/m 14 februari delen we de challenge via Instagram enTikTok.

Waarom zou je meedoen?

De coronatijd kan behoorlijk saai en somber zijn. Met de opdrachten in deze challenge doorbreek je elke dag voor eventjes de sleur. Je ontvangt bovendien allerlei aanvullende tips van onze psychologen die je helpen om ook ná de challenge positief te blijven denken. Handig, toch?

Wanneer kun je je aanmelden en wanneer krijg je de eerste opdracht?

Je kunt je op elk moment aanmelden voor de challenge. Direct na je aanmelding krijg je een bevestiging per e-mail. Vanaf de volgende dag krijg je zeven dagen lang iedere ochtend een opdracht in je mailbox.

Hoe kan het dat andere mensen al meer opdrachten hebben ontvangen?

Je ontvangt jouw eerste opdracht op de ochtend na de dag dat je je hebt aangemeld. Meld je je bijvoorbeeld aan op woensdag 10 februari? Dan is het voor jou op donderdag 11 februari go-time!

Het kan dus dat andere mensen al meer opdrachten hebben ontvangen dan jij. Dit komt dan doordat zij zich op een eerdere dag hebben aangemeld.

Je hoeft bij #skipdecoronadip dus niet bang te zijn dat je een opdracht mist: je kunt de volledige 7-daagse challenge doorlopen vanaf het moment dat het jou uitkomt. Als dát geen selfcare is…

Wil je de challenge het liefst tegelijk met je vrienden doen? Meld je dan op dezelfde dag aan, dan krijgen jullie de opdrachten op hetzelfde moment.

Waarom organiseert het Rode Kruis deze challenge?

Het Rode Kruis helpt mensen in noodsituaties. We komen dan in actie om te zorgen dat mensen lichamelijk én geestelijk gezond blijven. Daarom steken we tijdens de coronapandemie niet alleen onze handen uit de mouwen voor de zorg, maar helpen we mensen ook om mentaal gezond te blijven.

Zo kun je via het Rode Kruis een gratis gesprek aanvragen met een coach. Daarnaast lees je op onze site allerlei tips over mentale gezondheid, bijvoorbeeld hoe je zorgt dat je goed in je vel zit en hoe je iemand kunt helpen die in de put zit. Met #skipdecoronadip sporen onze psychologen je aan om iedere dag een activiteit te ondernemen waardoor je weer even frisse energie krijgt tijdens de coronacrisis.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×