Geef een maaltijd voor een ander!

De economie heeft een klap gekregen, door corona kunnen we minder mensen zien en misschien maak je je zorgen over de gezondheid van je vader, zus of vriend. Er is op dit moment veel om ’s nachts over wakker te liggen.

Maar wat nu als je ook nog eens naar bed bent gegaan met een lege maag? Maar liefst 690 miljoen mensen wereldwijd hebben honger. Dat zijn veertig keer zoveel mensen als in Nederland wonen! Iedere ochtend worden ze wakker zonder te weten of ze die dag iets te eten zullen hebben.

Door de pandemie dreigen deze mensen vergeten te worden. Dit mogen we niet laten gebeuren. Geef een maaltijd voor een ander en doneer op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125)!

820 mln.

mensen zullen hongerlijden aan het einde van 2021

820.000.000

mensen zullen honger hebben aan het einde van 2021

300.000

mensen kunnen per dag sterven door honger*

Waarom lijden zoveel mensen honger?

Over de oorzaken van de honger wereldwijd kunnen we boeken volschrijven: er zijn veel problemen en de situatie verschilt per land. In het kort zijn dit de belangrijkste oorzaken:

  • Natuurrampen: Door droogte en overstromingen zijn veel oogsten mislukt. Dit is bijvoorbeeld het geval in Zuid-Soedan.
  • De sprinkhanenplaag: In het oosten van Afrika woedt sinds een jaar een sprinkhanenplaag. Deze leeft iedere paar maanden opnieuw op en verwoest veel gewassen.
  • Conflicten: Geweld kan de voedselvoorziening verstoren. Hierdoor lijden bijvoorbeeld veel mensen honger in Jemen en de Ethiopische regio Tigray.
  • De coronapandemie: Sinds de uitbraak van de pandemie zijn de voedselprijzen in zeker tien Afrikaanse landen gestegen. Tegelijkertijd hebben veel mensen geen of minder geld om eten te kopen.
  • Combinaties van rampen: In sommige landen zit het mensen niet mee: ze hebben te maken met meerdere rampen tegelijkertijd. Zo kan een combinatie van oorlog, droogte en sprinkhanen zorgen dat er niet genoeg te eten is.

Wat kun jij doen?

Jij kunt samen met ons zorgen dat mensen met honger niet worden vergeten. Geef een maaltijd voor een ander en doneer op giro 5125. Met jouw donatie kunnen we:

Help je ook mee? Doneer nu op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125)!

100

Voor €100 geef je vier gezinnen een voedselpakket voor een maand

* Deze cijfers zijn afkomstig van het Wereldvoedselprogramma en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×