Code Rood

Vrieskou levensgevaarlijk voor migranten in Bosnië en Herzegovina

Duizenden mensen zitten vast in Bosnië en Herzegovina in afwachting van hulp tegen de vrieskou. Sinds afgelopen jaar zijn er 23,000 migranten Bosnië en Herzegovina binnengekomen.

Een groot deel van de migranten slaapt in tenten of verlaten gebouwen die niet bestand zijn tegen de kou. In de winter kan de temperatuur dalen tot -15 graden Celsius. De leefomstandigheden voor migranten zijn slecht en kans op onderkoeling wordt steeds groter nu de temperatuur daalt.

Het Rode Kruis deelt elke dag voedsel uit aan ruim 3.000 mensen op zes plekken in het land. Ook delen zij warme kleding, slaapzakken en dekens uit. Het grootste deel van de mensen heeft geen winterkleding. Tegelijkertijd verstrekken de Rode Kruis-hulpverleners informatie over landmijnen, zodat migranten hier geen slachtoffer van worden. Bosnië en Herzegovina is het land waar nog de meeste landmijnen te vinden zijn in Europa.

Vraag aandacht voor deze ramp.

Deel dit artikel snel en eenvoudig

Aandacht vragen voor stille rampen via sociale media. Zo kunnen we deze stille rampen op de kaart zetten en andere mensen laten weten dat deze rampen er zijn. Want vaak geldt: hoe meer aandacht er voor een ramp is, hoe meer geld er voor de hulpverlening beschikbaar komt. En hoe meer geld voor de hulpverlening, hoe meer mensen er geholpen kunnen worden.

X
- Enter Your Location -
- or -
×