Code Rood

Honger, ziekte en geen dak boven je hoofd: nieuwe dreigingen na overstromingen in Nigeria

In het najaar van 2018 werden meer dan een miljoen mensen in Nigeria getroffen door overstromingen. Inmiddels is het water teruggetrokken, maar ligt een nieuwe crisis op de loer. Veel van de 200,000 mensen die gevlucht zijn keren weer huiswaards.

De zwaarst getroffen gemeenschappen zijn afhankelijk van akkerbouw om te kunnen eten, maar ook voor een inkomen. Nu er voor maanden geen gewassen verbouwd kunnen worden, zijn de mensen door het gebrek aan voedsel extra kwetsbaar voor ziektes. Gevallen van gele koorts, cholera, diarree en malaria zijn al gesignaleerd in de laatste weken door stilstaand water en slechte sanitaire voorzieningen.

Bijna twee miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen en tienduizenden mensen zijn hun huis verloren. Dit is een grote ramp, maar wereldwijd is er weinig aandacht hiervoor.

Vraag aandacht voor deze ramp.

Deel dit artikel snel en eenvoudig

Aandacht vragen voor stille rampen via sociale media. Zo kunnen we deze stille rampen op de kaart zetten en andere mensen laten weten dat deze rampen er zijn. Want vaak geldt: hoe meer aandacht er voor een ramp is, hoe meer geld er voor de hulpverlening beschikbaar komt. En hoe meer geld voor de hulpverlening, hoe meer mensen er geholpen kunnen worden.

X
- Enter Your Location -
- or -
×