Cursus EHBO

EHBO Academie

Het Rode Kruis last een tijdelijke stop in rondom het geven van EHBO-cursussen in Nederland vanwege de situatie rond het coronavirus. Alle cursussen tot 1 mei 2020 worden geannuleerd. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons over nieuwe cursusdata. Heb je een andere urgente vraag? Mail gerust met ehbo.denhaag@redcross.nl. 

Wil je graag helpen als vrijwilliger?

Meld je nu aan bij het burgernetwerk Ready2help! Ready2Helpers staan klaar als dat nodig is. Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 40.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze.  In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.
Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen? Meld je aan bij Ready2Help!

Als je kan, help dan!

Een fietser wordt aangereden op straat, vlak voor jouw neus. Wat doe jij? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger.

EHBO kennis is voor iedereen van levensbelang. Weet jij wat je moet doen in het geval van een noodsituatie? Schrijf je in voor één van onze cursussen! In veel gevallen wordt een EHBO-cursus door de zorgverzekering vergoed.

Inge, adviseur van Stichting Taiwanese Community Care, vertelt over haar ervaringen met de introductiecursus EHBO + AED van de EHBO Academie;

“Wij hebben de introductiecursus EHBO + AED van het Rode Kruis zeer leerzaam en laagdrempelig ervaren. De trainer houdt goed rekening met de interculturele communicatie en het enthousiasme van de deelnemers. Leer reanimatie en red een leven! Wat hebben wij veel geleerd en genoten van die informatieve middag.”

Wil jij een EHBO-cursus volgen bij de EHBO Academie van het Rode Kruis Den Haag e.o.?

Met cursussen op maat en onze EHBO-app willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze een ander kunnen helpen in een noodsituatie. Immers, iedereen is erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen anderen kunnen helpen bij ongevallen.

Voor meer informatie over EHBO-cursussen kunt u mailen met ehbo.denhaag@redcross.nl

7,6mln.

ongevallen per jaar in Nederland