Basisonderwijs Flash Brigade

Zamel met jouw school lege flessen in voor de slachtoffers op Sulawesi

Sulawesi werd vrijdag 28 september getroffen door een reeks aardbevingen. De sterkste met een kracht van 7,4. Een krachtige tsunami volgde.

Honderden mensen zijn omgekomen. Huizen, scholen en wegen zijn verwoest. De mensen op Sulawesi hebben bijna niets meer. Alleen de kleren nog die ze aan hadden op het moment van de ramp.

Vrijwilligers van het Rode Kruis helpen met medische hulp, onderdak, voedsel en schoon drinkwater.

Dat kunnen we niet alleen. Wil jij samen met jouw leerlingen in actie komen om ons te helpen? Meld je school aan voor de Flash Brigade. De Flash Brigade bestaat uit basisschoolleerlingen die na een grote ramp direct in actie komen door statiegeldflessen in te zamelen. Zo halen ze geld op voor het Rode Kruis. Hoe meer flessen er worden ingezameld, des te meer geld het Rode Kruis kan besteden aan hulpverlening.

In de tussentijd leren de kinderen op school meer over de achtergrond van de natuurramp en de mensen die in het getroffen land wonen. Doet jouw school mee aan de Flash Brigade? Dan kan je op de portal van Nieuwsbegrip gratis aanvullende lesmateriaal downloaden. Ook als je school geen lid is van Nieuwsbegrip. Er zijn begrijpend lezen lessen en rekenlessen over de aardbevingen en tsunami op Sulawesi beschikbaar.

Meld jouw school aan voor de Flash Brigade!

Ontvang een gratis introductiepakket met daarin meer informatie over de Flash Brigade, een leuke gadget voor je leerlingen én een handige toolkit. Zo sta je startklaar als er een grote ramp gebeurt en kom je samen met je leerlingen meteen in actie.

Geschikt voor:

Groep 5 t/m 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

  • Nederlands: mondeling onderwijs (1, 2 en 3)
  • Nederlands: schriftelijk onderwijs (4, 5, 6, 7, 8 en 9)
  • Nederlands: taalbeschouwing (11 en 12)

Vorm:

Nieuwsbegriples (gemaakt door de CED-Groep) in combinatie met actie

Tijdsduur:

Variërend van één tot meerdere uren

Meer info:

educatie@redcross.nl