Basisonderwijs Flash Brigade

Zamel met jouw school lege flessen in voor het Rode Kruis

Orkanen in het Caribisch gebied. Aardbevingen in Nepal en Irak. Of de droogte in de hoorn van Afrika. De wereld wordt regelmatig geteisterd door natuurrampen. Mensen hebben na zo’n ramp vaak niets meer. Het Rode Kruis komt voor, tijdens en na een ramp in actie. Bijvoorbeeld door het aanleggen van waarschuwingssystemen, het uitdelen van dekzeilen of het verschaffen van medicijnen en andere eerste levensbehoeften.

Dat kunnen we niet alleen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ook jij kunt samen met jouw leerlingen in actie komen. Meld jouw school aan voor de Flash Brigade. Deze groep kinderen komt na een grote ramp direct in actie door statiegeldflessen in te zamelen. Zo halen ze geld op voor het Rode Kruis. Hoe meer flessen er worden ingezameld, des te meer geld het Rode Kruis kan besteden aan hulpverlening.

Scholen die meedoen aan de Flash Brigade ontvangen via het portal van Nieuwsbegrip tevens gratis, aanvullend lesmateriaal. Daarin leren kinderen meer over de achtergrond van een natuurramp en de mensen die in het getroffen land wonen.

Meld jouw school aan voor de Flash Brigade!

Ontvang een gratis introductiepakket met daarin meer informatie over de Flash Brigade, een leuke gadget voor jouw leerlingen én een handige toolkit. Zo sta je startklaar als er een grote ramp gebeurt en kom je samen met jouw leerlingen meteen in actie.

Geschikt voor:

Groep 5 t/m 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

  • Nederlands: mondeling onderwijs (1, 2 en 3)
  • Nederlands: schriftelijk onderwijs (4, 5, 6, 7, 8 en 9)
  • Nederlands: taalbeschouwing (11 en 12)

Vorm:

Nieuwsbegriples (gemaakt door CED-groep) in combinatie met actie

Tijdsduur:

Variërend van één tot meerdere uren

Meer info:

educatie@redcross.nl