Basisonderwijs Flash Brigade

Zamel met jouw school lege flessen in voor de mensen uit Venezuela

In Venezuela heerst armoede en onrust. Ruim 3 miljoen Venezolanen zijn inmiddels gevlucht naar omringende landen. Iedere dag komen daar nog duizenden mensen bij. Dit is de grootste vluchtelingenstroom ooit in Zuid-Amerika. Het Rode Kruis helpt met medische hulp, onderdak, voedsel en schoon drinkwater.

Dat kunnen we niet alleen. Wil jij samen met jouw leerlingen in actie komen om ons te helpen? Meld je school aan voor de Flash Brigade. De Flash Brigade bestaat uit basisschoolleerlingen die na een grote ramp direct in actie komen door statiegeldflessen in te zamelen. Zo halen ze geld op voor het Rode Kruis. Hoe meer flessen er worden ingezameld, des te meer geld het Rode Kruis kan besteden aan hulpverlening.

In de tussentijd leren de kinderen op school meer over wat er gaande is in Venezuela. Doet jouw school mee aan de Flash Brigade? Dan kun je op het portal van Nieuwsbegrip een gratis aanvullende les begrijpend lezen downloaden. In deze les wordt in gegaan op de situatie in Venezuela.

Meld jouw school aan voor de Flash Brigade!

Ontvang een gratis introductiepakket met daarin meer informatie over de Flash Brigade, een leuke gadget voor je leerlingen én een handige toolkit. Daarmee is jouw school klaar om in actie te komen en helpen we samen de mensen uit Venezuela!

Geschikt voor:

Groep 5 t/m 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

  • Nederlands: mondeling onderwijs (1, 2 en 3)
  • Nederlands: schriftelijk onderwijs (4, 5, 6, 7, 8 en 9)
  • Nederlands: taalbeschouwing (11 en 12)

Vorm:

Nieuwsbegriples (gemaakt door de CED-Groep) in combinatie met actie

Tijdsduur:

Variërend van één tot meerdere uren

Meer info:

educatie@redcross.nl