Basisonderwijs Flash Brigade

Zamel met jouw school lege flessen in voor het Rode Kruis

Orkanen in het Caribisch gebied. Aardbevingen in Nepal en Irak. Of de droogte in de hoorn van Afrika. De wereld wordt regelmatig geteisterd door natuurrampen. Mensen hebben na zo’n ramp vaak niets meer. Het Rode Kruis komt voor, tijdens en na een ramp in actie. We leggen bijvoorbeeld waarschuwingssystemen aan, delen dekzeilen uit of voorzien in medicijnen en andere eerste levensbehoeften.

Dat kunnen we niet alleen. Wil jij samen met jouw leerlingen in actie komen om ons te helpen? Meld jouw school aan voor de Flash Brigade. De Flash Brigade bestaat uit basisschoolleerlingen die na een grote ramp in actie komen door lege statiegeldflessen in te zamelen. Zo halen ze geld op voor het Rode Kruis. Hoe meer flessen worden ingezameld, des te meer geld het Rode Kruis kan besteden aan de hulpverlening.

In de tussentijd leren kinderen op school meer over de achtergrond van de ramp en de mensen die in het getroffen gebied wonen. Je ontvangt via het portal van Nieuwsbegrip gratis aanvullend lesmateriaal.

Meld jouw school aan voor de Flash Brigade

Ontvang een gratis startpakket met daarin een gadget voor je leerlingen en een handige toolkit. Zo is jouw school startklaar om in actie te komen!

Geschikt voor:

Groep 5 t/m 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

  • Nederlands: mondeling onderwijs (1, 2 en 3)
  • Nederlands: schriftelijk onderwijs (4, 5, 6, 7, 8 en 9)
  • Nederlands: taalbeschouwing (11 en 12)

Tijdsduur:

Variërend van één tot meerdere uren

Meer info:

educatie@redcross.nl