Basisonderwijs – Lesmateriaal

Lesmateriaal hygiëne op school

Tijdens de coronacrisis zijn hygiëne en afstand houden belangrijk preventiemiddelen voor verdere verspreiding van het virus. Onlangs zijn er versoepelingen voor het coronabeleid op basisscholen afgekondigd. Hygiëne op school blijft een belangrijk preventiemiddel. De afstandsregels daarentegen versoepelen, vanaf 1 juli hoeven leraren bijvoorbeeld geen 1,5 meter afstand meer tot leerlingen te bewaren.

Wij delen graag onze expertise op het gebied van de coronamaatregelen over hygiëne. Hierdoor kunnen we er samen voor zorgen dat we een veilige klas en school creëren voor jou en jouw leerlingen.

Gebruik het gratis hygiëne lesmateriaal

Maak bij het behandelen van de hygiënemaatregelen met de leerlingen gebruik van ons lespakket met eenvoudige video’s en leuke opdrachten. We behandelen per les thema’s als handen wassen, afstand houden, let op elkaar en griepvirussen. Bekijk hier de video van de introductieles. Zet je leerlingen thuis of op school aan het werk met ons extra materiaal: Veilig met Paw Patrol voor de onderbouw of de woordzoeker voor de bovenbouw.

Vraag een online gastles aan

Wil je liever samen met een Rode Kruis voorlichter bovenstaande thema’s behandelen? De leerlingen kunnen hem/haar alles vragen over hygiëne, maar bijvoorbeeld ook over wat het Rode Kruis doet op het gebied van noodhulp. Wij komen graag virtueel bij jou in de klas. Stuur bij interesse een mailtje naar educatie@redcross.nl o.v.v. plaatsnaam school en dan bespreken we de mogelijkheden met je.

Direct het gratis lesmateriaal aanvragen

  • Vul hier het aantal leerlingen van de klas in.

Geschikt voor:

Groep 1 t/m 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

Kerndoel 34: De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Vorm:

Instructievideo’s met bijbehorende opdrachten en extra materiaal

Tijdsduur lesmateriaal:

5 lessen van elk max. 20 minuten

Meer info:

educatie@redcross.nl