Basisonderwijs Kind onder vuur

Hoe voelt het om in oorlog op te groeien?

Vaak hoor je erover in het nieuws. Oorlog. Veel kinderen hebben ermee te maken. Zoals de 11-jarige Vian uit Syrië. Ze is op de vlucht, omdat er raketten over haar huis vliegen. Of de 12-jarige Angie uit Colombia. Ze is op een landmijn gestapt en moet nu opnieuw leren lopen.

Leven in oorlog. Het is moeilijk voor te stellen. Hoe voelt het als je ineens op de vlucht moet? In de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ maken jouw leerlingen kennis met kinderen als Vian en Angie. Naast filmpjes zijn er ook spannende opdrachten.

Kind onder Vuur doet diverse steden en dorpen aan. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met het Humanity House. Aanvullend op de huidige rondreizende tentoonstelling is tot 14 maart 2021 in Nationaal Monument Kamp Vught een vernieuwde versie van de tentoonstelling te zien. Daarin staat onder andere het verhaal van de 13-jarige Hans centraal. Hij werd met zijn familie als gijzelaar opgesloten in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Breng een bezoek aan deze unieke tentoonstelling bij jouw in de buurt en laat de leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in oorlogsgebied.

Waar is Kind onder Vuur binnenkort te zien?

We werken aan de planning voor 2021. Houd onze website in de gaten of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, je krijgt dan vanzelf bericht als de planning rond is.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Geschikt voor:

Groep 7 en 8

Sluit aan op de volgende kerndoelen:

  • Oriëntatie op jezelf en de wereld (34, 36, 37, 38, 47)
  • Kunstzinnige oriëntatie (54, 55)
  • Nederlands (1, 2, 3)
  • 21st Century Skills: samenwerken, probleemoplossend vermogen, communiceren, kritisch denken, creativiteit, en sociale en culturele vaardigheden

Vorm:

Tentoonstelling

Tijdsduur:

Eén uur

Meer info:

educatie@redcross.nl 

In samenwerking met:

Humanity House