mbo EHBO

EHBO op het mbo

Weten jouw studenten wat ze moeten doen als iemand flauwvalt? Of wanneer een studiegenoot zich verslikt in een snoepje? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang!

Het Rode Kruis heeft speciale EHBO-cursussen voor het mbo. De les is modulair opgebouwd, dus je bepaalt zelf het tempo. Er zijn verschillende onderdelen:

  • Snelcursus EHBO (4 uur)
  • Reanimatie en AED-cursus (4 uur)
  • Levensreddend Handelen (8 uur)
  • Uitgebreide Eerste Hulp (20 uur)

Studenten ontvangen na de cursus een Rode Kruis EHBO-certificaat. Een instructeur bepaalt of een student voldoende vaardig is voor het behalen van het certificaat. Er is dus geen gedoe met ingewikkelde examens.

Aan de slag met EHBO?

Er zijn twee manieren:

  1. Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit op jouw mbo-instelling. Alles wordt geregeld. Het enige wat je hoeft te doen, is aangeven welke cursus je wanneer en op welk tijdstip wilt. Makkelijk toch?
  2. Organiseer zelf een EHBO-cursus op jouw mbo-instelling. Jij en je collega’s worden door het Rode Kruis opgeleid tot instructeur. Jullie verzorgen daarna zelf de cursussen. Jouw instelling krijgt toegang tot het lesmateriaal en het cursusadministratiesysteem.

Meer weten over EHBO bij jou op het mbo?

Geschikt voor:

Mbo

Vorm:

Cursus met certificaat

Sluit aan op:

Competenties van vrije keuzedelen

Tijdsduur:

Vanaf 4 uur

Kosten:

In overleg