Schenken met belastingvoordeel

Maak slim gebruik van het belastingvoordeel op schenkingen

Uw hulp nog slimmer – Geef met belastingvoordeel

Dankzij onze ANBI-status kunt u standaard uw giften aan het Rode Kruis als aftrekpost bij uw belastingaangifte opvoeren als deze tussen de 1% en 10% van uw verzamelinkomen zijn.

Wilt u maximaal profiteren van het belastingvoordeel over al uw schenkingen aan het Rode Kruis? En uw giften voor de komende jaren goed geregeld hebben?

Ga dan een periodieke schenkingsovereenkomst met het Rode Kruis aan. In deze overeenkomst legt u voor minimaal 5 jaar vast dat u een vast bedrag per jaar gaat schenken. Hierdoor is uw bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.

Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kunt u uw donatiebedrag zelfs verhogen. De belastingdienst betaalt in dat geval mee aan uw gift. Bruto geeft u meer, maar netto blijft u hetzelfde betalen. Voordeel is dat het Rode Kruis meer mensen kan helpen met uw gift.

Lees voor meer informatie de onderliggende bepalingen. U kunt het formulier ook downloaden en per post aan ons sturen. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via 070-4455678 of stuur een e-mail naar: periodiekschenken@redcross.nl.

Bent u van plan om een groot bedrag te schenken? Dan wilt u wellicht meer begeleiding of advies. Neem dan contact op met onze adviseurs.

Bereken uw belastingvoordeel met een periodieke schenking

Kies wat u wilt berekenen. Uw netto teruggave bij een bepaald bedrag? Of hoeveel u bruto kunt schenken, terwijl u netto hetzelfde blijft betalen?