Basisonderwijs – Gastles

Ik wil graag meer weten over de gastlessen

Algemene informatie

 • Voor elke les heb je een beamer en een computer met geluid nodig.
 • Het is fijn als je minimaal drie weken van te voren een gastles aanvraagt, waarbij we dan in overleg met een promotievrijwilliger een dag en tijdstip kiezen.
 • Een gastles duurt over het algemeen een lesuur.

Waaruit bestaat een gastles?

In de interactieve gastlessen voor het basisonderwijs besteden we aandacht aan 3FM Serious Request in het algemeen en aan de stille ramp van 2017, en gaan we in spelvorm dieper in op de stille ramp.

Deze spelvormen zijn de volgende:

 1. Puzzel (30-45 minuten | onderbouw)
  In groepen van maximaal 6 leerlingen wordt een puzzel gemaakt over 3FM Serious Request.  De puzzel voor groep 1-2 is makkelijker dan die voor groep 3-4.
 2. Videoquiz (20 minuten | bovenbouw)
  De leerlingen bekijken een video en antwoorden hier via een werkblad vragen over.
 3. Waar of niet waar (20 minuten | bovenbouw)
  De leerlingen geven aan of voorgelegde stellingen over 3FM Serious Request waar of niet waar zijn door een bordje omhoog te houden. De laatste leerling die staat is de winnaar.

Kom in actie

Na dit spel legt de promotievrijwilliger uit hoe je met je klas of school in actie kunt komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request. Je ziet voorbeelden van acties op andere scholen en kunt samen bespreken wat je voor actie wilt opzetten. Hoe www.3fm.nl/seriousrequest werkt leggen we je uit en natuurlijk hoe je een eigen actiepagina aanmaakt.

Heb je vragen? Stel ze ons via 3fm@redcross.nl.

100

vrijwilligers geven de gastlessen, kosteloos en overal in het land