Voortgezet onderwijs

Gastlessen over 3FM Serious Request

Algemene informatie

  • Voor een les heb je een beamer en een computer met geluid nodig.
  • Het is fijn als je minimaal drie weken van te voren een gastles aanvraagt, waarbij we dan in overleg met een promotievrijwilliger een dag en tijdstip kiezen.
  • Een gastles duurt over het algemeen een lesuur.

Waaruit bestaat een gastles?

De gastlessen voor onder- en bovenbouw verschillen van elkaar, maar zijn beide interactief en opgebouwd uit een aantal modules. In de onderbouw is het mogelijk om een spelvorm aan de module toe te voegen.

Je leerlingen leren over 3FM Serious Request in het algemeen en de stille ramp van dit jaar in het bijzonder, over het Rode Kruis en wat we doen aan hulpverlening, en over de mogelijkheden om met je klas in actie te komen.

Spelvormen

De spelvormen voor de onderbouw zijn de volgende:

  1. Videoquiz (20 minuten)
    De leerlingen bekijken een video en antwoorden hier via een werkblad vragen over.
  2. Waar of niet waar (20 minuten)
    De leerlingen geven aan of voorgelegde stellingen over 3FM Serious Request waar of niet waar zijn door een bordje omhoog te houden. De laatste leerling die staat is de winnaar.

Kom in actie

Na dit spel legt de promotievrijwilliger uit hoe je met je klas of school in actie kunt komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request. Je ziet voorbeelden van acties op andere scholen en kunt samen bespreken wat je voor actie wilt opzetten. Hoe www.3fm.nl/seriousrequest werkt leggen we je uit en natuurlijk hoe je een eigen actiepagina aanmaakt.

Lijkt dit je wat? Als je een gastles aanvraagt, nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op.

Heb je nog vragen? Stel ze ons via 3fm@redcross.nl.