Help mee door te collecteren voor het Rode Kruis

Heb jij in de week van 13 t/m 19 juni twee uur van je tijd over? Help dan het Rode Kruis bij jou in de buurt door te collecteren. Dat kan door bij jou in de wijk met een collectebus langs de deuren te gaan, maar ook door digitaal te collecteren vanuit je luie stoel.

Als collectant haal je geld op voor de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de regio. Dankzij jou kan het Rode Kruis GGD’s en ziekenhuizen blijven ondersteunen, worden bij evacuaties in Nederland slachtoffers opgevangen en worden voedselpakketten en boodschappenkaarten uitgedeeld aan mensen die dat nodig hebben.

Digitaal collecteren

Om te collecteren hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Je kunt namelijk ook digitaal een collectebus aanmaken. Deze kun je delen via social media, WhatsApp of e-mail. Daarnaast wordt er een donatieflyer met Ideal QR-code beschikbaar gesteld die collectanten kunnen verspreiden in hun buurt.

Heb je besloten om je aan te melden als online collectant? Bekijk dan deze video met een stap-voor-stap instructie hoe je een online collectebus maakt.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld als collectant?

Nadat je je hebt aangemeld neemt de Rode Kruis afdeling bij jou in de buurt contact met je op. De collecte coördinator stemt met je af in welke straten je mag collecteren. De collecte coordinator zorgt ervoor dat je voor het begin van de collecteweek een collectebus met een legitimatiebewijs met iDEAL QR code ontvangt.

Als je langs de deuren gaat, kunnen mensen doneren door contant geld in de collectebus te doen, maar ook door de iDEAL QR code te scannen met hun telefoon. Achteraf laten we je weten hoeveel je totaal hebt opgehaald.

Een paar dagen voor de collecteweek ontvang je een SMS met een link naar je persoonlijke digitale collectebus. Als je wilt kun je zelf je digitale collectebus nog persoonlijker maken door een eigen motivatietekst en foto toe te voegen. Op je digitale collecte pagina staan verschillende opties om je digitale collectebus heel makkelijk met je vrienden en kennissen te delen via bijvoorbeeld Whatsapp, LinkedIn, e-mail en Facebook.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via collecte@redcross.nl.

Word collectecoördinator

Heb je meer tijd? Het Rode Kruis heeft ook collectecoördinatoren nodig, zowel op wijk- als op afdelingsniveau. In de weken voorafgaand aan de collecte kost je dit ongeveer twee tot vier uur per week. Wil je hier meer over weten? Stuur een e-mail naar collecte@redcross.nl.

Veelgestelde vragen

Kan ik er ook voor kiezen om alleen huis aan huis te gaan collecteren?

Natuurlijk vinden we het fijn als je zowel huis-aan-huis als digitaal collecteert, maar de keuze is aan jou.

Je kunt ervoor kiezen om alleen met de collectebus langs de deuren te gaan. Als je de SMS voor de digitale collecte ontvangt, hoef je dan verder niets te doen.

Kan ik ervoor kiezen om alleen digitaal te collecteren?

Natuurlijk vinden we het fijn als je zowel huis-aan-huis als digitaal collecteert, maar de keuze is aan jou.

Je kunt ervoor kiezen om alleen digitaal te collecteren. Dit kun je ook doorgeven aan de collectecoördinator van jouw Rode Kruis afdeling.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik ga collecteren?

De collecteweek van het Rode Kruis vindt plaats van 13 t/m 19 juni 2021. Je mag zelf bepalen op welke momenten je in die week met de collectebus langs de deuren gaat collecteren.

De digitale collectebussen zullen rond 3 juni live gaan. Je kunt dan direct starten met het delen van je digitale collectebus via Whatsapp, LinkedIn, e-mail en Facebook. De digitale collectebussen zullen open blijven tot eind juni.

Krijg ik een vergoeding voor het collecteren?

Nee, het collecteren gebeurt op vrijwillige basis.

Waar wordt de opbrengst van mijn (digitale) collectebus aan besteed?

De opbrengst van de collecte gaat vooral naar het werk van het Rode Kruis in Nederland. Maar een gedeelte kan ook worden gebruikt voor internationale projecten als jouw lokale afdeling daarvoor kiest

Collecteer ik niet voor het salaris van de directeur?

Nee, 100% van het opgehaalde geld gaat naar de hulpverleningsactiviteiten van de lokale afdelingen van het Rode Kruis. Er gaat dus geen euro van de collecte naar het salaris van de directeur!

In hoeverre is er controle op een goede besteding van het geld?

Er wordt op verschillende manieren gecontroleerd of het geld dat binnenkomt wel goed wordt besteed. In de eerste plaats is er jaarlijks een accountantscontrole om vast te stellen of de boekhouding wel klopt. Bovendien is het Rode Kruis aangesloten bij het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Om het CBF-keurmerk te krijgen moeten we jaarlijks inzicht geven in onze inkomsten en uitgaven. Het CBF controleert of de kosten die zijn gemaakt om het geld te werven, binnen de perken blijven. En de belangrijkste controle is natuurlijk die vanuit het publiek: we vinden het belangrijk om de samenleving te laten zien wat we doen en voor wie. Dat doen we bijvoorbeeld met onze website, voorlichtingscampagnes, ons ledenblad, folders en jaarverslagen.

Samen maken we een verschil

Blijf op de hoogte

X
- Enter Your Location -
- or -
×