Dossier

Syrië: een nieuw begin tussen de puinhopen

Laatste update: 1 augustus 2018

Niet eerder in de afgelopen zeven jaar keerden zoveel ontheemde mensen in Syrië terug naar huis. Ze durven weer naar de toekomst te kijken, willen slapen in hun eigen bed en hun oude leven weer oppakken. Maar hun thuis lijkt totaal niet meer op de plek waar ze ooit gelukkig waren.

Huizen zijn zwaar beschadigd of compleet verdwenen door zeven jaar oorlog. Ooit waren schoon drinkwater, elektriciteit, medische zorg en onderwijs de normaalste zaken van de wereld, maar daar is bijna niets van over. De economie ligt in duigen en betaald werk is er nauwelijks.

Jouw hulp is cruciaal om het leven van de Syriërs weer op te bouwen. Met jouw donatie worden (mobiele) klinieken onderhouden en hoognodige reparaties aan huizen uitgevoerd. Ook krijgen terugkerende mensen voedsel, medische en psychische zorg en soms een startkapitaal voor een winkeltje of landbouwbenodigdheden.

Zo geef je de mensen in Syrië niet alleen praktische steun, maar ook hoop voor de toekomst.

Liever zelf overschrijven?

Maak je donatie over naar IBAN NL19 INGB 0000 0072 44 of Giro 7244 o.v.v. “Syrië” ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Giro 7244

staat open voor mensen die thuiskomen in Syrië