Drenthe
Word vrijwilliger Doneer

Zeven dagen feest, genaamd de “vierdaagse feesten”. 

Geplaatst op 20 augustus 2023

Alwin de Jong, vrijwilliger bij het Rode Kruis Drenthe, reisde naar het bruisende Nijmegen en doet verslag over zijn ervaring.

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat de Vierdaagse van Nijmegen veruit de bekendste is in binnen en buitenland. Er worden dan afstanden van 30, 40 of 50 kilometer gelopen, afhankelijk van onder andere leeftijd en beroep. Zo lopen militairen lopen bijvoorbeeld met zware bepakking. Naast het lopen van die marsen op dinsdag tot vrijdag, is de binnenstad van Nijmegen omgetoverd tot een soort mega festival. Vanaf de zaterdag voor de vierdaagse tot de vrijdagnacht van het einde van de vierdaagse zijn er rond de 40 podia in de stad en wordt er gefeest tot diep in de nacht. In vergelijking met een van de bekendste Drentse open evenementen brengt TT-achtige omstandigheden met zich mee qua drukte. 

Je ziet veel hulpvragers met zeer uiteenlopende hulpvragen. Dit loopt uiteen van een pleister of verzwikking tot aan intoxicaties door gebruik van middelen (alcohol/drugs of een combinatie). Het meest opvallende was misschien wel dat er ook onder de achttien sprake was van drugs gebruik. Ook die hun eerste keer onwetend gebruiken.

Naast de diversiteit aan hulpvragen ontmoet je ook veel vrijwilligers van het Rode Kruis uit alle windstreken! Dit maakt het erg leuk om eens ervaringen uit andere delen van het land te horen. Al met al kan ik besluiten dat het voor mij een geslaagde inzet was!

Vrijwilliger worden bij het Rode Kruis? Kijk dan op onze vacature pagina www.rodekruis.nl/drenthe/vacatures/

Meest recente berichten