Als kind speelde je vast wel eens doktertje. Je wikkelde verband om je lievelingsknuffel of plakte pleisters op al je poppen. Ook het spelen van dokter Bibber kunnen we ons allemaal nog wel herinneren. In opperste concentratie de meeste kwaaltjes verwijderen zonder daarbij de patiënt pijn te doen.

We kennen ze allemaal; de spelletjes die we speelden als kind waarbij we mensen wilden helpen en verzorgen. Deze spelletjes van toen worden nu soms helaas realiteit. Weet jij wat je kunt doen bij een ongeluk? Met de juiste handelingen kan je erger voorkomen. Schrijf je in voor een EHBO-cursus zodat je voorbereid bent op een ongeval.

Wist je dat een EHBO-cursus vaak (deels) wordt vergoed bij een aanvullende zorgverzekering? Met een beetje geluk kun je jouw cursus dus gratis volgen.

Ons cursusaanbod

EHBO-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis

EHBO-cursus volwassenen

Na een EHBO-cursus weet jij hoe je iemand kunt helpen bij veel voorkomende ongelukken. Je leert het beoordelen van de situatie, hoe je zorgt voor veiligheid, het behandelen van letsels en het alarmeren van de hulpdiensten.

EHBO-cursus-voor-baby-en-kind-Rode-Kruis

EHBO-cursus baby en kind

Een val van de trap of verslikking in een snoepje. Kinderen zijn brokkenpiloten en de meeste ongelukken gebeuren thuis. Tijdens een cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer jij hoe je kunt helpen.

omstander belt 112 voor ehbo situatie instagram bio rode kruis

Reanimatie-cursussen=

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt hierbij de kans op overleving. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED hierbij te gebruiken.

Altijd op de hoogte en weten wat te doen

Kennis van EHBO kan van levensbelang zijn en in een noodsituatie telt elke seconde. Met onze maandelijkse EHBO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, lees je inspirerende persoonlijke verhalen en fris je kennis op met nuttige tips. Abonneer je nu en blijf op de hoogte.

Altijd alle EHBO-instructies en bij de hand? Met de gratis EHBO-app weet je altijd wat je kunt doen bij veelvoorkomende letsels. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot wespensteek, met de EHBO-app weet je hoe je moet handelen.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief