Word vrijwilliger Doneer

Onbezorgd de zomer in met EHBO

Je verwacht niet dat het jou zal overkomen: een ontspannen dag vol zomers plezier die plotseling verandert in een nachtmerrie. Dat kun je je toch niet voorstellen?

Zo dachten Joyce, Maarten en Richie er ook over. Toch kwamen zij ieder in een levensbedreigende situatie terecht. Hun persoonlijke verhalen laten duidelijk zien waarom kennis van EHBO belangrijk is. Want als er paniek uitbreekt, wil je rustig blijven en precies weten wat je moet doen.

Weet jij wat je moet doen bij een wespensteek, een verslikking of een zwemongeluk? Schrijf je nu in voor een korte EHBO-cursus.

Jermy (6) werd gestoken door 9 wespen

Moeder Joyce: “Jermy was helemaal in paniek en gilde zoals ik hem nog nooit gehoord had. Je schrikt je enorm als je kind zó overstuur is.”

Maarten kreeg een ongeluk in het zwembad

“Ik kon niets bewegen en wist meteen: dit is een dwarslaesie.”

Richie stikte bijna tijdens een barbecue

“Het gebeurde heel snel. Je raakt wel in paniek, maar kunt toch ook heel helder denken.”

Ben jij zomerklaar?

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer? Misschien ga je op vakantie (al dan niet in eigen land) of kies je voor dagjes weg. Of wordt het een staycation waarin je alle tijd hebt om een barbecuemaster te worden?

Wat je ook gaat doen: tijdens al die leuke zomeractiviteiten is een ongelukje zo gebeurd. Met een EHBO-cursus ga je goed voorbereid de zomer in. Met de kennis en vaardigheden op zak, weet jij wat je moet doen als er iets mis gaat.

barbecue ehbo

Kotelet je wel op?

Een barbecue betekent genieten van volop lekkers. Een visje van de grill, een mals stukje vlees om van te kluiven… Schiet er iets in het verkeerde keelgat? Weet dan wat te doen. Met EHBO ben je voorbereid.

zwemmer ehbo

Laat je zwempartij niet stranden

Een verkoelende duik hoort bij een warme zomerdag. Doe dat wel verantwoord. Duik bijvoorbeeld niet als je niet weet hoe diep het water is. Zo voorkom je nekletsel – of erger. Met EHBO weet je wat je moet doen.

wesp ehbo

Laat je zomerdag niet verwespen

Traktaties horen bij een dagje weg. Maar jouw zoete limonade of ijsje is ook voor wespen een lekkernij. Let dus goed op en laat je niet steken. Ben je toch gestoken? EHBO helpt!

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief