Kennis van EHBO in het onderwijs is onmisbaar

Ben jij werkzaam in het onderwijs? Dan is kennis van eerste hulp onmisbaar. Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de spoedeisende-hulpafdeling van een ziekenhuis. Weet wat je moet doen bij ongevallen in- en rondom jouw school en volg samen met je collega’s een EHBO-cursus van het Rode Kruis.

Kies je voor een EHBO-cursus bij het Rode Kruis, dan kies je voor betrouwbaarheid, kwaliteit en maatwerk. Jaarlijks verstrekt het Rode Kruis meer dan 100.000 certificaten. Vanaf 9 personen bieden wij onze cursussen op de door jouw gewenste locatie aan, wel zo makkelijk. Bestaat jouw groep uit minder dan 9 personen dan bepalen we in overleg de meest geschikte locatie bij jou in de buurt.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Alle voordelen voor jou op een rij

✓ Bij jou op locatie of in de buurt
✓ Samen met collega’s, clubgenoten of vrienden
✓ Alles wordt voor je geregeld
✓ Elk dagdeel: doordeweeks of in het weekend
✓ Geen toeslag voor buiten kantooruren
✓ In een besloten groep
✓ Erkend certificaat
✓ Combineer online en praktijk

 

Rode Kruis service
omstander belt 112 voor ehbo situatie instagram bio rode kruis

Waarom EHBO op locatie? 

Het Rode Kruis biedt voor onderwijsinstellingen cursussen aan op locatie om het voor jou en je collega’s zo makkelijk mogelijk te maken:

 • Bepaal samen met ons welke datum, dagdeel. Doordeweeks of in het weekend.
 • Ga zo efficiënt mogelijk om met de tijd van de cursisten. Geen extra reistijd.
 • Het Rode Kruis rekent geen extra toeslag buiten kantooruren.
 • Onze experts adviseren je graag welke cursus te volgen. Uiteraard kies jij!
 • Jullie volgen de cursus in een besloten groep met collega’s
Vraag gratis advies aan

Gecertificeerd maatwerk van het Rode Kruis

Het Rode Kruis is de bekendste EHBO-organisatie van Nederland. Onze EHBO-cursussen voldoen aan de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp. Als jouw medewerkers een cursus succesvol hebben afgerond dan ontvangen zij een erkend certificaat. Hiermee voldoet jouw organisatie aan de meest recente regelgeving en creëer je voor hen een veilige werkomgeving.

Het Rode Kruis werkt en beoordeelt competentiegericht. Dit betekent dat we geen examen afnemen, maar dat de EHBO-instructeur zelf jouw vaardigheden beoordeelt.

We bieden verschillende cursussen, zodat je zelf kunt kiezen wat past bij jouw beschikbare tijd en de gewenste vaardigheden. Vind je flexibiliteit belangrijk? Dan bieden we de mogelijkheid om de EHBO-theorie online te leren, in jouw eigen tijd. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van de cursus!

Neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

 • Wat kost een EHBO-cursus?

  De kosten van een EHBO-cursus zijn afhankelijk van welke cursus je volgt, de cursusduur, wie de cursus organiseert, waar de cursus plaatsvindt en of er een lunch of andere catering is inbegrepen. Hierdoor kunnen er prijsverschillen zitten tussen aanbieders. Bijvoorbeeld wanneer een opleider een eigen lesruimte heeft en dus geen lokaal hoeft te huren, of doordat een organisator lunch aanbiedt aan de cursisten.

 • Hoe lang duurt een EHBO-cursus?

  De duur van een cursus hangt af van wat je wilt leren en welke workshop of cursus je volgt. Je kunt bij het Rode Kruis kiezen uit verschillende EHBO-cursussen: van korte workshops van 3 uur tot en met uitgebreide EHBO-cursussen van 20 uur. Het is vaak ook mogelijk om een cursus deels of volledig in je eigen tijd online te volgen.

 • Worden de kosten van een EHBO-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  Dat hangt af van je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende zorgverzekering. Wij hebben een informatieoverzicht opgesteld van vergoedingen per zorgverzekeraar en (aanvullende) polis, maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met je zorgverzekeraar.

 • Hoe lang is een Rode Kruis certificaat geldig?

  Al onze certificaten zijn twee jaar geldig. Binnen deze periode mag je een herhalingscursus van hetzelfde cursustype volgen. Let er op dat de laatste lesdag van de herhalingscursus plaatsvindt voor de vervaldatum van je certificaat. Zo voorkom je dat je certificaat verloopt. Als je een cursus volgt nadat je certificaat is verlopen, dan moet je een reguliere cursus volgen.

 • Ik heb een diploma van het Oranje Kruis. Kan ik vervolgcursussen bij het Rode Kruis volgen?

  Ja, dat kan. Op vertoon van een geldig Oranje Kruis diploma kun je instromen bij een Rode Kruis herhalingscursus. Het is echter niet mogelijk een Rode Kruis certificaat te ontvangen op vertoon van een Oranje Kruis diploma. Om een Rode Kruis certificaat te krijgen, moet je een Rode Kruis herhalingscursus volgen.

 • Moet de cursist examen doen?

  Nee, het Rode Kruis werkt met de OTIC-methode. Dat staat voor Ongevalssituatie, Theoretisch kader, Inoefenen,
  Competenties beoordelen. Onze instructeur leert vaardigheden aan en beoordeelt of de cursist over voldoende kennis en handelingsvaardigheid beschikt om een certificaat te ontvangen. Om dit goed te kunnen beoordelen, wordt de instructeur specifiek opgeleid en regelmatig bijgeschoold.

Gratis handige EHBO-tips direct in je mailbox?

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief