Gratis EHBO-app

Gratis EHBO-app voor hulp bij veelvoorkomende situaties

Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met deze EHBO-app heb je alle EHBO-instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone  en Android  smartphones.

Heeft iemand hulp nodig?

De app is voor iedereen die snel wilt weten hoe je eerste hulp verleent. Je krijgt instructies over hoe te handelen in meer dan tachtig veelvoorkomende EHBO-situaties. De app bevat ook gesproken instructies voor bij bewusteloosheid, hevige bloeding en ernstige verslikking.

Vind AED’s in de buurt

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk een AED wordt gebruikt.

Zet AED’s op de kaart

In geval van nood wil je zo snel mogelijk een AED bij jou in de buurt vinden. Met de Rode Kruis EHBO app zie je waar AED’s hangen.

Veel AED’s zijn al geregistreerd, maar nog lang niet allemaal. Daarom is je hulp hard nodig: hoe meer aangemelde AED’s, hoe meer levens worden gered. Check daarom AED’s in de buurt. Mis je een AED in de app? Meld deze dan aan via de app. Zo zorgen we met z’n allen voor een betere inzet van AED’s.

Weet jij hoe je reageert bij een ongeval?

Kom erachter tijdens een EHBO-cursus. Onze EHBO instructeurs oefenen met jou tijdens een EHBO-cursus belangrijke EHBO vaardigheden. Zodat jij weet wat je moet doen bij bewusteloosheid of een ernstige verslikking. Of leer reanimeren en een AED gebruiken. Volg een cursus bij jou in de buurt of op locatie.