Flevoland
Word vrijwilliger Doneer

Grote veldoefening in Almere: 1 stad, 50 ongelukken

Geplaatst op 17 mei 2022

Ernstige verwondingen, bloed, geschreeuw en paniek. Wie op zaterdag 9 april de Indoor Mountainbikebaan in Almere betrad, zou denken dat er een natuurramp of grootschalige explosie had plaatsgevonden. Op maar liefst 50 plekken verspreid over de baan zaten en lagen slachtoffers met uiteenlopende verwondingen en klachten. Gelukkig ging het maar om een oefening: de jaarlijkse Veldoefening van District Flevoland.

Rode Kruis-vrijwilligers oefenen hun vaardigheden

De Veldoefening is een ideale manier om EHBO-vaardigheden en onderlinge samenwerking te oefenen. Daarom vindt deze periodiek plaats. De 80 participerende hulpverleners, veel van hen Rode Kruis-vrijwilligers, brachten de meldkamer op de hoogte van ieder ongeval en verleenden eerste hulp.

Samenwerken met ambulancepersoneel

Een heldere, vlotte communicatie met de verbindingsdienst en de ambulance bleek daarbij van groot belang. In veel situaties konden we de nodige stappen doorlopen: van het ondersteunen van een slachtoffer, het verlenen van medische hulp en het gebruik van de plank tot het wegdragen of wegrijden en het in de ambulance zetten.

Deelnemers geven een cijfer: 8+

Na afloop van iedere Veldoefening wordt deelnemers gevraagd om een beoordeling van de oefening te geven. Deze editie werd met het cijfer 8+ als méér dan goed bestempeld. Feedback en suggesties nemen we mee naar de volgende Veldoefening. Wij kijken ernaar uit om jou daar ook te zien!

Meest recente berichten