Flevoland
Word vrijwilliger Doneer

Fondsenwerving

Geplaatst op 10 februari 2021

Je kunt het Rode Kruis Flevoland heel eenvoudig steunen door te doneren tijdens onze Collecteweek, of door gebruikte kleding en schoenen in te leveren bij de Sympany-container bij jou in de buurt.

Collecteweek 2022: digitale collectebus

Van 12 t/m 18 juni is de nationale collecteweek van het Rode Kruis. Ook in Flevoland wordt geld opgehaald. Dit jaar doen we dat niet alleen van deur tot deur maar ook via een digitale collectebus.

Met jouw donatie kunnen we doen waar het beste in zijn: de meest kwetsbare mensen helpen. Denk hierbij aan voedselhulp of het ondersteunen van zorginstellingen. Goed om te weten: geld dat we ophalen tijdens de collecteweek in Flevoland, wordt ook echt in de regio gebruikt. Help jij het Rode Kruis helpen?

Fondsenwerving door het inzamelen van gebruikte kleding.

Het Rode Kruis heeft in Dronten in de provincie Flevoland een kledingcontainer staan. Denk naast kleding ook aan schoeisel, lakens, dekens, dekbedhoezen en gordijnen. 

Over Sympany

Sympany haalt per jaar 20 miljoen kilo textiel op in Nederland. Na sorteren gaat dit naar (inter-) nationale afnemers. Uit de opbrengst zet Sympany projecten op waardoor mensen in Afrika bijvoorbeeld voordelig goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Ook die opbrengst komt weer ten goede aan ontwikkelingsprojecten. Zo zorgen lokale ontwikkelingsorganisaties voor een eigen bron van inkomsten. Textiel die niet geschikt is om opnieuw te dragen, dient als grondstof voor nieuwe producten of bijvoorbeeld garens.

Bekijk waar de dichtstbijzijnde textielcontainer staat

Meest recente berichten

Contactcirkel

1 januari 2022

Een Contactcirkel is een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even telefonisch contact me...

Lees meer