Collecteweek

De opbrengst gaat naar onze jeugd

Van 21 tot en met 27 juni vindt de landelijke collecteweek van het Rode Kruis plaats. Vrijwilligers gaan dan in heel Nederland op pad om geld in te zamelen. Ook in Friesland gaan een team van ruim 450 enthousiaste collectanten aan de slag om steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van de collecte in Friesland komt ieder jaar geheel ten goede aan lokale activiteiten. Dit jaar wordt het collectegeld gebruikt voor jeugdprojecten, waaronder Red Cross Quest, reanimatiecursussen, Kind Onder Vuur en Break the Silence disco. 

Let op: er wordt een nieuw venster geopend in een veilige Tikkie-omgeving. Volg eenvoudig de stappen in het nieuwe scherm om te doneren.

Ik ga ook online collecteren!

Maak je eigen online collectebus en collecteer voor het Rode Kruis! We zouden het fantastisch vinden als jij ook een collectebus aanmaakt. Dit is heel eenvoudig en in een paar minuten gedaan. Veel succes!

€ 3,833,-

is onze opbrengst tot nu toe…
Ons doel is € 5.000,-

Reanimatiecursussen

Wij bieden een breed lespakket aan voor basisscholen en middelbare scholen. Hieronder valt bijvoorbeeld de cursus Reanimatie & AED-gebruik, waarbij leerlingen leren om te reanimeren. Op deze manier hebben wij een klein deel van de jeugd succesvol hulpvaardig gemaakt op het gebied van reanimatie. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om nog veel meer jongeren te bereiken. Met onder andere jouw donatie kunnen we dit project mogelijk maken.

Break the Silence Disco

Het Rode Kruis toert met de “Break the Silence Disco” langs diverse festivals in Nederland. Tijdens deze stille disco delen jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek die je kunt horen via een koptelefoon. Het Rode Kruis wil festivalbezoekers op deze manier bewust maken van het feit dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met onder andere jouw donatie kunnen we dit project mogelijk maken.

Samen maken we een verschil

X
- Enter Your Location -
- or -
×