Dit doen we

Onze hulp in Fryslân

Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die paraat staan om hulp en ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Het is belangrijk te vertellen dat iedereen welkom is of geholpen wordt door het Rode Kruis. Ongeacht afkomst.

Beperken gevolgen van noodsituaties

Rode Kruis Fryslân: noodhulpteam, EHBO op evenementen en bevolkingszorg. Noodhulpteams komen in actie bij calamiteiten waarbij meerdere slachtoffers zijn gevallen. EHBO op evenementen: wie kent ze niet. Bevolkingszorg voor grootschalige opvang van mensen die onderdak dienen te krijgen. Meld je aan als vrijwilliger!

Versterken van zelfredzaamheid

Vergroot jouw eigen zelfredzaamheid in geval van noodsituaties. Wees voorbereid en voorkom situaties die ertoe leiden dat je in een noodsituatie terecht komt. Dit voor jou persoonlijk maar ook op buurtniveau. EHBO-opleidingen spelen hierbij een grote rol. De laagdrempelige activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Nieuwsgierig: neem vrijblijvend contact met ons op!

Respect en Hulpbereidheid

Een actueel onderwerp, vaak volop in het nieuws. Hulp bij herstel van familiebanden, voorlichting op scholen over oorlogsrecht en Ready2help: Tienduizenden personen die als vrijwilliger in actie willen komen wanneer dat nodig zou moeten zijn.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?