Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Anonieme gever in Sneek verrast ons met royale gift

Geplaatst op 18 oktober 2022

Wij zijn op vrijdag 7 oktober verblijdt met een gulle anonieme gift. In de envelop, die in de brievenbus op onze locatie Sneek lag, zat maar liefst een bedrag van € 23.400. Wij zijn reuze blij met de gift en zetten het bedrag in voor het project Kind & Ontbijt in Sneek.

Wij helpen daarmee gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. In elke klas in Nederland zitten gemiddeld zo’n 2 tot 3 kinderen die dagelijks met een lege maag naar school gaan. En op een lege maag kun je niet leren. Wij delen met het project Kind & Ontbijt ontbijttassen uit aan kinderen van 4-12 jaar uit gezinnen die hiermee kampen. In samenwerking met scholen en maatschappelijke partners worden de tassen verspreid. De ontbijttas draagt in al haar eenvoud bij aan het overwinnen van schaamte en helpt ouders de drempel over richting welzijnsorganisaties. Zo ook in Sneek, waar steeds meer scholen zich aanmelden voor het project Kind en Ontbijt.

Wij willen de anonieme gever via deze weg laten weten zeer dankbaar te zijn. “Het zou mooi zijn als de gulle gever zich alsnog meldt bij onze helpdesk, zodat wij hem of haar ook nog persoonlijk kunnen bedanken voor deze royale gift”, aldus Veronique Huismans, districtsmanager Rode Kruis Fryslân.

Meest recente berichten