Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Crisis op crisis: Giro 881 voor eten, drinken en onderdak

Geplaatst op 29 november 2022

Van de coronacrisis naar de energiecrisis en – niet te vergeten – de torenhoge inflatie. Het is crisis op crisis. Dat merken we ook bij het Rode Kruis. Er zijn steeds meer mensen die hulp nodig hebben, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarom hebben we Giro 881 geopend, om zoveel mogelijk mensen in hun basislevensbehoeften te voorzien. 

Verdrietig maar waar: eerste levensbehoeften zoals eten, drinken en onderdak zijn zelfs in een rijk land als Nederland niet vanzelfsprekend. Duizenden mensen in ons land leven in voedselarmoede momenteel. Zo ook een heleboel vaders en moeders, die hun kind met honger naar school moeten sturen.

Geen zorgen over eten

Eén van de manieren hoe het Rode Kruis helpt, is door boodschappenkaarten uit te delen aan mensen die tussen wal en schip vallen en daardoor net niet in aanmerking komen voor reguliere hulp. Dat doen we altijd via lokale stichtingen en initiatieven. Ook mensen die de juiste weg naar hulp niet kennen of niet dúrven te bewandelen, zijn welkom bij het Rode Kruis. Wij vinden namelijk dat niemand zich zorgen hoort te maken over eten.

Aantal crises blijft groeien 

Niet alleen in Nederland nemen de noden toe. Wereldwijd blijft het aantal humanitaire crises groeien. In Oekraïne bijvoorbeeld, staat duizenden mensen een extreem koude winter te wachten, zonder elektriciteit. En in Pakistan is de ravage nog altijd enorm na de overstromingen van afgelopen zomer, die in totaal 33 miljoen mensen raakten. Er zijn over de hele wereld ook meer mensen dan ooit op de vlucht. 

Help ons helpen

Er is veel geld nodig om alle mensen in Nederland en daarbuiten te helpen. Je wil geen onderscheid moeten maken tussen wie wel hulp krijgt en wie niet. Een steentje bijdragen kan via de rode button hieronder, via Giro 881 of via rekeningnummer NL33 INGB 0000 0008 81.

Meest recente berichten