Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Kind & Ontbijt

Geplaatst op 23 maart 2022

Ga voor een goede start!

Het Rode Kruis Fryslân maakt ontbijttassen en brengt deze wekelijks bij kinderen in Friesland die door armoede zonder ontbijt naar school gaan.

Binnen dit ‘Kind & Ontbijt’ project wordt noodhulp verleend in de vorm van het wekelijks uitdelen van ontbijttassen aan kinderen in voedselnood. In deze ontbijttassen zitten ingrediënten voor 7 gezonde ontbijtjes. Deze kinderen en hun ouders worden via school en de hulpverlening betrokken bij het belang van gezonde voeding. Ook wordt er uitleg gegeven over ontbijtbeleving als goede start van de dag. Daarnaast wordt er gekeken welk soort hulp nodig is om de gezinnen verder te helpen zodat zij, ook zonder onze steun, zelf verder kunnen. Zo hoopt het Rode Kruis de ontbijtgewoontes te verbeteren en de kansen op een gezonde en goede toekomst te vergroten, immers: ’een goed begin is het halve werk!‘ 

Steun ons met jouw donatie!

Met jouw donatie kunnen wij kinderen uit Friese armoedegezinnen helpen met een goede start van de dag. Je kunt je donatie en/of sponsoring overmaken op de bankrekening van Rode Kruis Fryslân: nummer NL22RABO0152656901 o.v.v. Kind en Ontbijt.

Runpoint Leeuwarden: doneer je runpoints!

Bij runpoint leeuwarden ontvang je bij je aankopen gratis munten: runpoints. Ga met deze punten voor een lekkere korting op je volgend paar schoenen, shirt, short of sokken. Ga je liever voor goed? Runpoint ondersteunt het project Kind & Ontbijt van het Rode Kruis. Gedoneerde runpoints komen volledig ten goede aan dit project.

Mar-athon Sneek

Deelnemers aan de Mar-athon Sneek konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het Rode Kruis Fryslân. Aan het einde van het sportevenement werd er een prachtige cheque ter waarde van € 3.750,- uitgereikt aan het Rode Kruis Fryslân. De cheque werd vanuit organisator Le Champion door Klaas Lakeman overhandigd aan het Rode Kruis. Het opgehaalde bedrag wordt ingezet voor het project Kind & Ontbijt en helpt daarmee ruim 4.000 Friese kinderen die in armoede opgroeien met het uitdelen van ontbijttassen. 

Meest recente berichten