Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Loop mee en strijd voor een kinderontbijt

Geplaatst op 8 april 2022

Wist je dat 4000 Friese kinderen opgroeien in armoede en vaak zonder ontbijt naar school gaan? Rode Kruis Fryslân ondersteunt deze kinderen met het project Kind&Ontbijt. Jij kunt hierbij helpen met je deelname aan Mar-athon Sneek.

Kinderen in armoede

Op een lege maag kun je niet leren. Bovendien lopen kinderen uit armoede gezinnen meer risico op leer- en gezondheidsproblemen en uitsluiting. En het vergroot de kans om als volwassene ook in een armoedesituatie te raken. Daarom is Rode Kruis Fryslân samen met scholen en hulpverleningsorganisaties in Leeuwarden gestart met het verlenen van noodhulp aan kinderen die vanwege armoede de dag moeten beginnen zonder ontbijt.

Ontbijttassen uitdelen

Iedere week worden er gezonde ontbijttassen met ingrediënten voor zeven gezonde ontbijtjes uitgedeeld aan kinderen in voedselnood. Tegelijkertijd worden deze kinderen en hun ouders betrokken bij het belang van gezonde voeding en een goede start van de dag. Zo wil het Rode Kruis de ontbijtgewoontes van de gezinnen verbeteren en de kansen op en gezonde toekomst vergroten. Met een gezond ontbijt en de bijbehorende ondersteuning krijgen de kinderen weer perspectief en groeien ze gezonder op.

Hoeveel ontbijtjes loop jij bij elkaar?

Mar-athon Sneek steunt het project Kind&Ontbijt en geeft alle deelnemers de mogelijkheid om bij inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan Rode Kruis Fryslân. Ook kun je jezelf laten sponsoren.

Een ontbijttas kost 7 euro. Hoeveel kinderontbijtjes loop jij bij elkaar?

#ontbijttasrodekruisfriesland

Meest recente berichten

Kind & Ontbijt

23 maart 2022

Ga voor een goede start! Het Rode Kruis Fryslân maakt ontbijttassen en brengt deze wekelijks bij ki...

Lees meer