Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Gouden Heina 50 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis

Geplaatst op 28 oktober 2023

Heina Peer-van Harskamp heeft een uitzonderlijke prestatie neergezet door sinds 1973 op allerlei fronten actief te zijn als vrijwilliger. Zij begon als leerling helpster. In die tijd mochten Rode Kruisers nog infusen aanleggen en ander medische handelingen verrichten. Later was zij onder meer ‘staflid ramp’ ofwel coördinator hulpverlening, bestuurslid district Rijn- en IJsselstreek, collecte-coördinator, jeugdcoördinator, evenementenhulpverlener en afgevaardigde ledenraad namens het district Rijn- en IJsselstreek.

Tijdens de recente kwartaalbijeenkomst van het educatieteam Gelderland, in het nieuwe logistieke centrum in Duiven, ontving Heina de oorkonde met bijbehorende gesp uit handen van Rolf van Kleef, voorzitter Rode Kruis district Gelderland, in aanwezigheid van onder andere Anja Dales, Projectleider educatie Gelderland en Overijssel en educatievrijwilligers uit heel district Gelderland.

Heina is nog steeds actief als gastdocent en relatiebeheerder scholen voor het educatieteam Gelderland. Daarnaast coördineert zij de kerstinzameling bij Intratuin Duiven en staat ze op vrijwilligersmarkten om geïnteresseerden warm te maken voor het Rode Kruis. Ze heeft wat je noemt een echt vrijwilligershart. Naast haar inzet voor het Rode Kruis heeft Heina jarenlang Poolse kinderen opgevangen die in de zomervakantie een paar weken in haar gezin verbleven. Ook zamelde ze medische hulpmiddelen in als insulinepompen en infuusnaalden die naar Polen gingen omdat dat een enorm tekort aan was.

Het Rode Kruis is trots op vrijwilligers als Heina, zij vormen de basis van de organisatie.

V.l.n.r.: Heina Peer-van Harskamp, Rolf van Kleef, Anja Dales

Meest recente berichten

Contactcirkels zorgen voor een dagelijks praatje

23 mei 2024

De contactcirkel biedt ruimte voor een praatje en zorgt elke dag even voor contact met zowel degene die jou belt als degene die jij vervolgens belt. Dat voelt vertrouwd en zorgt voor sociale controle. Het is fijn om elke dag iemand te spreken.

Lees meer