Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Oefening bevolkingszorg- en noodhulpteams

Geplaatst op 28 oktober 2023

Succesvolle oefening bevolkingszorg- en noodhulpteams in Apeldoorn

Op 30 september 2023 vond een succesvolle en leerzame BZ-NHT oefening plaats op het terrein van Achmea in Apeldoorn. Het opdoen van praktijkervaring is voor zowel de bevolkingszorgteams (BZ) als de noodhulpteams (NHT) van groot belang. Het versterkt de samenwerking binnen en tussen de verschillende teams en verbetert op die manier de kennis van de BZ-NHT procedures zodat in noodsituaties optimaal wordt samengewerkt.

De dag begon in de ochtend met een eerste ronde, waarin het NHT samenwerkte met Witte Kruis Ambulancezorg. Het BZ-team ving mensen op die niet gewond waren of inmiddels behandeld waren door het NHT. ’s Middags was er een tweede ronde waarbij het tweede NHT in actie kwam. Het scenario van de eerste ronde werd iets aangepast zodat het voor iedereen uitdagend bleef.

Een grote verscheidenheid aan functies was betrokken bij deze oefening. Naast de eerder genoemde noodhulp- en bevolkingszorgteams en medewerkers van het Witte Kruis waren ook de oefenleiding en medewerkers van Achmea aanwezig. De dag verliep soepel en de teams hebben veel geleerd, ook van elkaar. Het blijven communiceren met alle betrokkenen en het efficiënt gebruik maken van de ruimte waren de belangrijkste leerpunten. Door regelmatig te oefenen en daarvan te leren zijn de teams nog beter voorbereid op eventuele toekomstige noodsituaties.

Meest recente berichten