Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis verzorgt komende vijf jaar de eerste hulp tijdens de Zwarte Cross

Geplaatst op 04 april 2022

Na twee stille jaren gaat het in 2022 weer gebeuren… muziek, theater en motorsport komen samen in de Zwarte Cross! Op 14 juli gaat dit feest los. Tijdens het Startschotgala aan het begin van dit jaar kwamen het Rode Kruis en de Feestfabriek (organisator van de Zwarte Cross) overeen dat het Rode Kruis de komende vijf jaar de eerste hulp verzorgt van dit prachtige vierdaagse evenement.

De Zwarte Cross is Nederlands grootste muziekfestival en de grootste motorcross ter wereld, met meer dan 220.000 bezoekers. De hulpverlening van het Rode Kruis omvat de inzet van meer dan driehonderd vrijwilligers en een complete medische dienst met huisartsenpost, bemand door onder meer verpleegkundigen en artsen.

Voor de bezoeker een zorgeloos hoogtepunt van het jaar, voor het Rode Kruis een gedroomde trainingsmogelijkheid voor complexe inzetten. De vrijwilligers kijken er enorm naar uit om dit professioneel en veilig te laten verlopen.

De Zwarte Cross werd in 1997 voor het eerst georganiseerd. Het was een crosswedstrijd waar iedereen aan mee mocht doen, met een motor, brommer, scooter of een ander vervoermiddel naar keuze. De naam Zwarte Cross greep terug naar een fenomeen uit de jaren 1960, toen grootsprakige kroegbezoekers die al te veel opschepten over hun prestaties op de crossmotor of brommer werden uitgedaagd hun kunnen in een zwarte cross te bewijzen.

Kom ook helpen bij het Rode Kruis
We zoeken versterking! Klik hier voor alle actuele vacatures

Meest recente berichten

Contactcirkels zorgen voor een dagelijks praatje

23 mei 2024

De contactcirkel biedt ruimte voor een praatje en zorgt elke dag even voor contact met zowel degene die jou belt als degene die jij vervolgens belt. Dat voelt vertrouwd en zorgt voor sociale controle. Het is fijn om elke dag iemand te spreken.

Lees meer