Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Wandeltocht Winterswijk

Geplaatst op 31 maart 2022

Atletiekvereniging Archeus organiseerde op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 met veel plezier voor de derde keer de Rode Kruis wandeltocht. Ook deze editie kon je weer genieten van het mooie weer en van het prachtige coulisselandschap rondom Winterswijk. Alle routes gingen over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes.

Gelukkig werd het Rode Kruis tijdig betrokken bij de organisatie van dit evenement, zodat alle routes nauwkeurig in kaart konden worden gebracht. Voor noodgevallen waren een bus en 3 moutainbikes beschikbaar. De Rode Kruis verbindingsdienst begon ’s ochtends om 7:00 uur met het opzetten van communcatiekanalen met porto’s en mobilofoons. De briefing vond plaats om 7:30 uur en vervolgens werd alles opgebouwd. Om 8:00 uur was op het startpunt alles gereed, om 9:00 uur was rustpunt 1 volledig ingericht en om 11:00 uur rustpunt 2. Vanaf 8:00 uur konden de wandelaars starten. Rode Kruis EHBO stond klaar! Eind van de dag was er de debriefing rond 16:45 uur om de ervaringen te delen.

In totaal waren er op beide dagen 960 deelnemers. Van Archeus verzorgden 28 mensen de organisatie en de catering. Het Rode Kruis zette op zaterdag 9 EHBO-ers en 3 kandidaat EHBO-ers in en op zondag respectievelijk 8 en 2. De bus werd op beide dagen ingezet voor het brengen en halen van de EHBO-ers naar en van de rustpunten en enkele keren gebruikt om gestrande wandelaars naar het eindpunt te brengen.

De wandelaars hebben met plezier gelopen en gaven aan de wandeltocht door de natuur als erg mooi en ontspannen te hebben ervaren. De Rode Kruis EHBO-ers voelden zich nuttig en gewaardeerd.  Zij hebben een aantal blaren verzorgd, gestrande wandelaars vervoerd en enkele wandelaars voor een extra gezondheidscontrole naar de huisartsenpost gebracht.

Dit was voor het team het eerste evenement in 2022 waar we weer ervaring op konden doen. Zij kijken met voldoening terug op een geslaagde 2-daagse.

Kom ook helpen bij het Rode Kruis
We zoeken versterking! Klik hier voor alle actuele vacatures

Meest recente berichten

Contactcirkels zorgen voor een dagelijks praatje

23 mei 2024

De contactcirkel biedt ruimte voor een praatje en zorgt elke dag even voor contact met zowel degene die jou belt als degene die jij vervolgens belt. Dat voelt vertrouwd en zorgt voor sociale controle. Het is fijn om elke dag iemand te spreken.

Lees meer