Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Royale hulp

Geplaatst op 31 maart 2022

Eind maart mochten we in Apeldoorn rekenen op de hulp van een bijzondere Rode Kruiser. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft in Apeldoorn meegeholpen om vluchtelingen een luisterend oor te bieden, maaltijden uit te reiken en kleding te sorteren. Prinses Margriet doet sinds 1966 vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Wij danken de Prinses heel hartelijk voor haar betrokkenheid en praktische hulp.

Prinses Margriet doet sinds 1966 vrijwilligerswerk voor het Rode. Ook vervulde zij van 1987 tot 2011 de functie van vicevoorzitter. Als dank voor haar werk werd voor haar 75e verjaardag het Prinses Margriet Fonds opgericht. Het doel van dit fonds is een betere voorbereiding van mensen op natuurrampen.

Kom ook helpen bij het Rode Kruis
We zoeken versterking! Klik hier voor alle actuele vacatures

Meest recente berichten

Oefening Noodhulpteams: opvang slachtoffers scheepsongeluk

6 juni 2024

Datum: dinsdagavond 23 april. Locatie: Hanzehaven in Elburg. Situatie: een rondvaartboot met veel passagiers heeft vlak voor het aanlanden teveel vaart en botst tegen de kade. Door de plotseling stilstand van het schip vallen veel passagiers om en lopen hierdoor  letsel op. Er heerst paniek en chaos aan boord van de rondvaartboot. Aan de noodhulpteams (NHT’s) van IJsselland, Twente en Noord-Oost Gelderland de taak om structuur en rust te brengen in de chaos!

Lees meer

Bevolkingszorg: klaarstaan in noodsituaties

6 juni 2024

Meehelpen bij opvang en stimuleren zelfredzaamheid Gemeenten en Veiligheidsregio’s kunnen het Rode Kruis oproepen als mensen opvang nodig hebben na bijvoorbeeld een brand, extreem weer of een ingestort pand. Die opvang wordt gedaan door vrijwilligers Bevolkingszorg. Een vrij onbekende tak van sport binnen het Rode Kruis, maar een belangrijk onderdeel van de noodhulp die het Rode Kruis biedt.

Lees meer

Contactcirkels zorgen voor een dagelijks praatje

23 mei 2024

De contactcirkel biedt ruimte voor een praatje en zorgt elke dag even voor contact met zowel degene die jou belt als degene die jij vervolgens belt. Dat voelt vertrouwd en zorgt voor sociale controle. Het is fijn om elke dag iemand te spreken.

Lees meer