Goed voorbereid

Wat doe jij tijdens een noodsituatie?

Ga jij nooit de deur uit zonder eerst het weerbericht te checken? Ligt er in jouw auto altijd een deken en een flesje water? Heb je een EHBO-trommel in huis en hangt op de belangrijkste plekken een brand- en koolmonoxidemelder? Dan ben jij behoorlijk goed voorbereid op eventuele noodsituaties.

Als jou iets overkomt, kun je jezelf waarschijnlijk goed redden. Maar weten mensen bij jou in de buurt ook wat zij moeten doen bij een grote ramp of een persoonlijke noodsituatie? Het kan iedereen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan langdurige stroomuitval, een natuurbrand, extreme hitte of een ongelukkige val in huis. Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat mensen zo’n situatie kunnen voorkomen en de gevolgen ervan beperken.

Vind jij dat ook belangrijk? Dan zoeken we jou! Vul het contactformulier in en wij nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Direct een vraag stellen over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis? Neem contact op met het Rode Kruis in Gelderland met René Mebius (vrijwilligersmanager) via rmebius@redcross.nl, 06 – 224155695.

Rode Kruis helpt met goede voorbereiding

Onder de noemer Goed Voorbereid helpt het Rode Kruis mensen zich voor te bereiden op noodsituaties. Tijdens verschillende Goed Voorbereid activiteiten leren mensen wat ze moeten doen om problemen te voorkomen. En hoe zij anderen kunnen helpen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Het Rode Kruis heeft verschillende activiteiten voor specifieke doelgroepen waarmee we mensen goed voorbereid maken.

Help jij mee?

Alle activiteiten van goed voorbereid worden verzorgd door vrijwilligers. Wil jij je inzetten om mensen te helpen bij de voorbereidingen op een eventuele noodsituatie? Bekijk dan nu onze vacatures:

Bestuurslid/Coördinator Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)
Vrijwilliger Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)

Direct een vraag stellen over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis? Neem contact op met het Rode Kruis in Gelderland met René Mebius (vrijwilligersmanager) via rmebius@redcross.nl, 06 – 224155695.

Voorbeelden van onze activiteiten: