Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Contactcirkel Rode Kruis warm ontvangen op nieuwe locatie Stichting Welzijn Ouderen Soest

Geplaatst op 04 april 2023

Vanaf maandag 3 april zijn de Rode Kruis vrijwilligers van de Contactcirkel te vinden op een nieuwe locatie bij de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) aan de Klarinet 39. Zeven dagen per week zijn in wisselende samenstelling twee vrijwilligers 1,5 uur actief met bellen naar 10 inwoners die behoefte hebben aan een luisterend oor en een regelmatige check-in.

Contactcirkel voor veiligheid, tegen eenzaamheid

Mensen die behoefte hebben aan meer contact en een gevoel van veiligheid of juist gezelligheid zijn bij de Contactcirkel aan het juiste adres. “Deelnemers worden elke ochtend gebeld met als belangrijkste doel te informeren of alles goed is,” vertelt coördinator Wim van Bergen. “Is dat het geval, dan zorgt zo’n gesprekje voor een vertrouwd en fijn begin van de dag. Is dit niet het geval, of de persoon neemt niet op, dan onderneemt de vrijwilliger passende actie om de situatie te checken.”

Dicht bij de doelgroep

“We hebben er een mooie tijd gehad op de oude locatie op de Valeriaanstraat. Nu bij SWOS zijn we niet alleen,” vertelt Wim. “Het is een plek van komen en gaan met veel activiteiten zoals koffieochtenden, danslessen en yogaoefeningen. Deze extra aanspraak is mooi voor alle collega’s. We zijn benieuwd hoe de samenwerking zich gaat ontwikkelen.”

“De samenwerking met SWOS voelt voor ons als een goede match,” aldus Cora Gerritsen, districtsmanager Rode Kruis Gooi en Utrecht. “Zo zitten onze vrijwilligers dicht bij de doelgroep en bereiken we meer potentiële deelnemers die baat kunnen hebben bij de Contactcirkel. Bovendien zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Ook hen hopen we via deze samenwerking op het spoor te komen.”

“Het is een prachtig initiatief voor inwoners uit Soest en Soesterberg hetgeen een mooie aanvulling is op de diensten die wij nu al aanbieden,” aldus Twan Beckers, directeur Stichting Welzijn Ouderen Soest. “Wij gaan ons gezamenlijk inzetten om de telefooncirkel verder uit te breiden en het vrijwilligersbestand op peil te houden.”

Soestenaren en Soesterbergers die vrijwilliger willen worden voor het Rode Kruis Contactcirkel kunnen contact opnemen via 035-603 11 19 of contactcirkel.baarnsoest@rodekruis.nl. Dat geldt ook voor mensen die zich willen aanmelden om gebeld te worden door vrijwilligers van de Contactcirkel.

Contactcirkel Rode Kruis Soest
Klarinet 39
3766 GH Soest
Tel. 035-6031119
Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 10.30 uur.

Benieuwd naar andere vrijwilligersvacatures bij het Rode Kruis? Klik dan hier.


Meest recente berichten