Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Koninklijke Rode Kruis Medaille van Verdienste voor Arie Kemp

Geplaatst op 19 mei 2023

Rode Kruis vrijwilliger Arie Kemp (88) kreeg in bijzijn van zijn dochter Milly en locatiecoördinator Anneke Dooren afgelopen week de Koninklijke zilveren Medaille van Verdienste van het Rode Kruis opgespeld. Een grote eer en waardering voor de 65 jaar dat Arie zich met hart en ziel heeft ingezet voor het Rode Kruis in Maartensdijk en De Bilt. Naast het runnen van zijn boerenbedrijf was Arie jarenlang het vertrouwde gezicht van het Rode Kruis in deze dorpen.

Zie je het Rode Kruis, zie je Arie Kemp

Veel mensen in onze gemeente kennen Arie vanwege zijn EHBO-inzet bij evenementen zoals schoolsportdagen en de avondvierdaagse. Hij organiseerde en liep vele jaren voor de Rode Kruis collecte, haalde oud papier en landbouwplastic op om daarmee vakantieprojecten en vervoer te financieren. Door al deze activiteiten zijn enorm veel mensen geholpen. Het is dan niet zo gek dat de slogan ‘Zie je het Rode Kruis, zie je hulp’ met recht in Maartensdijk en De Bilt kan worden uitgebreid tot ‘Zie je het Rode Kruis, zie je hulp en Arie Kemp al 65 jaar’.

Op maandagavond komen leden van het Rode Kruis elke twee weken bij elkaar om kennis en vaardigheden te oefenen onder leiding van een ervaren EHBO instructeur. Arie was altijd trouwe bezoeker van deze avonden. Ook al zet hij nu een punt achter z’n hulpverleningsactiviteiten, hij zal deze avonden waarschijnlijk blijven bezoeken. ‘De gezelligheid en het onderdeel zijn van de Rode Kruis familie kan ik eigenlijk nog niet missen’, aldus Arie.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Het Rode Kruis Gooi & Utrecht is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heb jij wat uurtjes over en zet jij graag jouw kennis en talent in om anderen te helpen? Dan ben je van harte welkom bij het Rode Kruis. Kom gerust lang voor een kop koffie of thee om de mogelijkheden te bespreken of kijk naar onze vacatures via de knop hieronder.

Meest recente berichten