Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Langs de deuren als collectant

Geplaatst op 15 juni 2021

De collecteweek van het Rode Kruis is weer van start! Van 13 tot en met 19 juni lopen vrijwilligers massaal als collectant langs de deuren.

Rode Kruis-vrijwilliger Ingeborg Maes loopt sinds 2014 als collectant langs de deuren en zet zich sinds 2019 in als wijkcoördinator tijdens de collecteweek. In haar huis staan zo’n tien collectebussen klaar. “Deze worden opgehaald door de vrijwilligers die deze week gaan lopen”, vertelt ze. Ingeborg is het aanspreekpunt voor de collectanten in de wijk Het Zand in Leidsche Rijn.  De vrijwilliger bepaalt de routes van de vrijwilligers. “Het is leuk om de wijkcoördinator te zijn, maar uiteraard loop ik zelf ook langs de deuren”, zegt Ingeborg.

Vrijwilliger Ingeborg staat klaar voor de collecte. Foto: Jason Rafaël

Lokale kracht

De maatschappelijke functie van het Rode Kruis is voor Ingeborg een belangrijke drijfveer om zich in te zetten voor de organisatie. “Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de maatschappij”, vertelt ze. “Het is een zichtbare organisatie die zich inzet voor iedereen als dat nodig is. Daarnaast vind ik het mooi dat het een lokale organisatie is. Dat maakt dat het heel dichtbij je staat.”

Voor het eerst

Het is voor het eerst sinds de coronacrisis dat het Rode Kruis weer langs de deuren gaat voor de collecte. “Vorig jaar ging het allemaal digitaal en liep er niemand”, vertelt Ingeborg. “Dit jaar mogen we weer”, lacht ze. “Ik hoop dat we mensen niet afschrikken als we langs de deuren gaan. Ik weet niet of mensen wat afstandelijker zijn dan voorheen.” Toch heeft Ingeborg er erg veel zin in.

Meest recente berichten