Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Nieuwe Rode Kruis a.i. directeur Nationale Hulp bezoekt Herculesplein

Geplaatst op 02 oktober 2023

De oorlog in Oekraïne blijft maar doorgaan en bij het Rode Kruis zien we weer een opleving in de toestroom van Oekraïense migranten. De gemeente Utrecht heeft daarom gezocht naar plekken waar Oekraïense vluchtelingen langer kunnen blijven. Bij de opvang locatie Herculesplein die afgelopen juli haar deuren openden, kunnen ze ongeveer twee jaar terecht. Afgelopen woensdag 20 september kwamen onze collega’s van Programma opvang, Koen, Esther en Lonneke, samen met Lisette van Herk, onze nieuwe a.i. directeur Nationale Hulp, het Herculesplein en onze hulpverlening daar bekijken.

Collega’s uit den-Haag nemen een kijkje

Van het eerste contact met de gemeente Utrecht naar de opstart tot de operatie, alle onderwerpen zijn aan bod gekomen. Al met al een mooi en waardevol bezoek waarin we hebben kunnen laten zien hoe we als Rode Kruis, en als district Gooi en Utrecht, op een passende, menswaardige en Rode Kruis manier de bewoners opvang bieden en begeleiden.

Wat doen wij?

Het Rode Kruis doet hier het sociaal beheer en zijn dus aanwezig op locatie met een team van betaalde krachten, bestaande uit locatiecoördinatoren, locatiemanagers en woonbegeleiders. We zijn dus zelf aanwezig op locatie, regelen de begeleiding en alles daaromtrent. In samenwerking met beveiliging, die wij als het Nederlandse Rode Kruis inhuren.

Nog even wat cijfers

Bezetting​:

  • 218 plekken (Oekraïense vluchtelingen)
  • 25 juli eerste instroom bewoners

​Team​:

  • 4 locatiecoördinatoren ​
  • 10 woonbegeleiders ​

Shift:

  • 7 dagen per week
  • 8u per dienst​
  • 2 shifts per dag

Dank voor het Team Herculesplein dat daar elke dag aanwezig is en onze hulpverlening aldaar mogelijk maakt!

Wil je ook helpen?

Meest recente berichten