Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis deelt ontbijttassen uit voor Utrechtse kinderen tegen voedselarmoede

Geplaatst op 17 februari 2023

In Utrecht gaan steeds minder kinderen door voedselarmoede zonder ontbijt naar school. De hoge inflatie en de stijgende energierekeningen zorgen ervoor dat veel mensen niet meer in staat zijn om hun dagelijkse boodschappen te betalen. Het Rode Kruis biedt voedselhulp in Nederland aan mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar wel in geldnood zitten en hierdoor geen eten of drinken kunnen betalen. Samen met lokale hulporganisaties kunnen zij ontbijttassen, boodschappenkaarten en/of maaltijden ontvangen.

Samenwerking met Hartje Kanaleneiland

Een van deze organisaties die zich richt op het uitdelen van ontbijttassen is Hartje van Kanaleneiland. Karim Ennahachi, werkzaam bij Hartje van Kanaleneiland, zag dat kinderen in zijn wijk naar school gingen zonder eten. Daarom heeft hij, in samenwerking met het Rode Kruis, in november een actie gestart tegen voedselarmoede door het uitdelen van ontbijttassentassen aan kinderen. Ze begonnen met 40 boodschappentassen, inmiddels worden er 60 boodschappen weggegeven, en het streven is om binnenkort 100 kinderen te kunnen voorzien van ontbijttassen.

Eén ontbijttas per week per kind

Een ontbijttas is een tas met een week lang gratis ontbijt voor 1 kind. Producten in de ontbijttas zijn onder andere brood, eieren, fruit, melk en appelstroop. Suzan Pijls, Rode Kruis coördinator Voedselhulp hoopt dat mensen zich niet schamen om de ontbijttassen op te halen. Mensen hebben het moeilijk en veel mensen hebben hulp nodig. Het Rode Kruis zorgt voor de boodschappen en het inpakken van de tassen, Karim zorgt ervoor dat de tassen worden uitgedeeld aan de kinderen. Karim woont zelf in Kanaleneiland en kent hierdoor de mensen en de buurt goed. Hij vindt dat een goed ontbijt positief bijdraagt aan het leerproces en de ontwikkeling van het kind. Daarnaast is het fijn elke dag te beginnen met een gezamenlijk ontbijt met je gezin.

Geïnteresseerd? Op YouTube staat een filmpje over het uitdelen van de tassen:

Meehelpen? 

Vind jij ook dat iedereen in Nederland toegang moet hebben tot een goede maaltijd? Steun dan onze voedselhulp in Nederland met een donatie:

Meest recente berichten