Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis helpt Armoedefonds tegen menstruatiearmoede

Geplaatst op 09 november 2021

Zo’n 1 op de 10 vrouwen heeft (soms) geen geld voor maandverband. Het Rode Kruis deelt in samenwerking met Stichting Burgerinitiatief Nederland en het Armoedefonds elke twee weken menstruatieproducten uit.

Het Rode Kruis helpt met Stichting Burgerinitiatief Nederland het Armoedefonds tegen menstruatiearmoede. Elke twee weken geeft het Rode Kruis in Utrecht menstruatieproducten van het Armoedefonds weg. Deze gaan naar diverse hulporganisaties die dicht bij de hulpvragers staan. De samenwerkingspartners vullen hiermee hun voedselpakketten aan of leggen de producten op het toilet neer, zodat mensen die het nodig hebben deze kunnen pakken. Het Rode Kruis helpt dus bij het vergroten van de uitgiftepunten.

Hiermee steunt het Rode Kruis het project van het Armoedefonds tegen menstruatiearmoede. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 10% van de vrouwen en meisjes in Nederland soms geen maandverband en tampons kan betalen. Zij gebruiken dan wc-papier of blijven noodgedwongen thuis van werk, school en andere activiteiten. Daarom zamelt het Armoedefonds  maandverband, tampons, wasbaar maandverband, menstruatiecups en inlegkruisjes in. Deze gaan naar verschillende uitgiftepunten, zoals de Voedselbank en andere lokale (hulp)organisaties.
Tekst: Irina Pavlov

Meest recente berichten