Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis helpt bij vervoer naar vaccinatielocaties

Geplaatst op 02 februari 2021

Het Rode Kruis vervoert in Utrecht en omgeving thuiswonende 90-plussers naar de GGD-vaccinatielocaties als zij hier niet op een andere manier kunnen komen.

Rode Kruis-hulpverleners helpen vanaf februari 90-plussers die door een fysieke beperking of psychische aandoening geen vervoer hebben naar de vaccinatielocaties van de GGD. De vrijwilligers halen de mensen op, begeleiden ze als dat nodig is naar de vaccinatieplek en brengen ze weer thuis.

Thuiswonende 90-plussers krijgen sinds vorige week een oproep voor de vaccinatie tegen het coronavirus. Zij maken hiervoor eerst een afspraak bij de GGD. De mensen die niet zelf naar de vaccinatielocaties kunnen komen en dit ook niet kunnen regelen, worden doorverwezen naar de hulplijn van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hier kijken ze naar verschillende mogelijkheden. Het Rode Kruis wordt ingeschakeld wanneer geen ander vervoer mogelijk is. In een later stadium helpen Rode Kruis-vrijwilligers ook mensen van andere leeftijden met een beperking die geen vervoer hebben wanneer zij de uitnodiging voor de coronavaccinatie krijgen.

Tekst: Denian Franken

Meest recente berichten