Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Utrechtse restaurants steunen voedselactie Rode Kruis

Geplaatst op 18 april 2023

Utrechtse restaurants helpen mee met de voedselactie van het Rode Kruis. Meerdere restaurants in Utrecht wijzen hun gasten op de voedselcampagne van het Rode Kruis door QR-codes op de tafels te plaatsen. Op deze manier worden de gasten bewust gemaakt van het belang van de voedselhulp van het Rode Kruis en kunnen ze direct Utrechters in voedselnood helpen.

Opschalen voedselhulp

Het Rode Kruis ziet de vraag om voedselhulp in Nederland al maanden toenemen. Sinds begin dit jaar helpen de hulporganisatie en zijn lokale partners landelijk gemiddeld 6000 huishoudens per maand met een wekelijkse boodschappenkaart ter waarde van 17,50 euro. Daarom wil het Rode Kruis deze voedselhulp verdubbelen: van 20.000 duizend bereikte mensen in 2022, naar minimaal 40.000 mensen in 2023. Om deze mensen te helpen is geld nodig. Daarom opende het Rode Kruis eerder deze maand het Gironummer 5125 speciaal voor het opschalen van de voedselhulp in Nederland. 

Hulp in Utrecht

In Utrecht helpt het Rode Kruis nu zo’n 400 huishoudens per week met een boodschappenkaart via lokale partners. Dat is slechts een fractie van de mensen die hulp nodig hebben. Uitbreiden is hard nodig, want op dit staan er in Utrecht zo’n 1500 mensen op de wachtlijst. Dat aantal groeit elke maand. Om meer mensen bewust te maken van deze cijfers, steunen meerdere Utrechtse restaurants het Rode Kruis door hun gasten te wijzen op de nood van de campagne. Via de QR-codes op bordjes op de gastentafels, kunnen mensen de voedselhulp van het Rode Kruis in Utrecht direct steunen.

Ook helpen?

Doneren kan via Giro 5125, het rekeningnummer NL02 INGB 0000 0051 25 o.v.v. Utrecht of via de website.

Of vraag voor jouw horeca-gelegenheid een promopakketje aan met tafelhouders incl QR-code en een poster via ons e-mailadres van ons Shared Service Center: ssc.districtutrecht@rodekruis.nl,

Meest recente berichten