Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger Laurien Ebbenhorst krijgt Medaille van Verdienste in Zilver

Geplaatst op 15 mei 2024

Rode Kruis vrijwilliger Laurien Ebbenhorst (65) uit Nieuwegein kreeg zaterdag in bijzijn van haar man Rinus van Engelen de Koninklijke Medaille van Verdienste in Zilver opgespeld. Deze medaille kreeg zij voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor het Rode Kruis, onder ander voor het calamiteitenhospitaal in Utrecht. Hier is Laurien sinds 2011 actief als hoofd van de Rode Kruis vrijwilligers. De medailles werden uitgereikt door Prins Pieter-Christiaan tijdens de lintjesregen op zaterdag 11 mei in Woerden.

Met de paplepel ingegoten

Laurien kreeg de liefde voor het Rode Kruis er met de paplepel ingegoten. Al vanaf jongs af aan nam haar moeder haar al mee naar inzetten. En sinds 1978, ruim 45 jaar, is Laurien zelf actief als vrijwilliger. Eerst organiseerde ze verschillende activiteiten, met name op het sociale vlak. Later kwam ze terecht bij het calamiteitenhospitaal. “Als hoofd ben je een daar echt een onmisbare spin in het web. Je bent dé verbindende factor tussen de vrijwilligers, de Medische dienst en het UMC Utrecht. Iedereen kan daar altijd op je rekenen.”

Hand niet voor omdraaien

Ook in haar eerdere functies bracht Laurien haar verbindende kwaliteiten mee. Ze draaide haar hand niet om voor de organisatie van EHBO-wedstrijden of bijvoorbeeld de Rode Kruis vakantieprojecten: huisbezoeken afleggen om te beoordelen of mensen mee konden, organiseren van activiteiten, kamerindelingen en meer. Organiseren, daar is Laurien goed in en dat deed ze dan ook met verve. Zo zorgt ze er ook tijdens grootschalige inzetten, zoals Koningsnacht en -dag in Utrecht, voor dat niemand iets tekortkomt. Haar toewijding voor het Rode kruis is enorm en daar plukken haar vrijwilligers toen én nu nog altijd de vruchten van.

Foto: Kanselier Prins Pieter-Christiaan, Laurien Ebbenhorst, districtsmanager Cora Gerritsen en bestuursvoorzitter Heleen Kersten.

‘Kritisch maar warm’

Met deze woorden ter typering kreeg Laurien in Woerden de zilveren Rode Kruis Medaille van Verdiensten opgespeld door de kanselier: “Je bent een warme persoonlijkheid, maar durft zo nodig ook kritisch te zijn. Een gouden combinatie voor iemand in deze belangrijke rol binnen het Rode Kruis. Het is dan ook niet zo gek dat vrijwilligers graag onder jouw leiding aan de slag gaan bij het calamiteitenhospitaal, met zelfs een wachtlijst tot gevolg.”

Namens het hele Rode Kruis willen we Laurien graag bedanken voor haar jarenlange zeer toegewijde inzet voor het Rode Kruis!

Meest recente berichten