Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Zorgvervoer in coronatijd

Geplaatst op 04 juni 2021

Tijdens de coronapandemie organiseert het Rode Kruis veel hulp met lokale partners. Zo wordt met het Zorg Coördinatie Centrum Midden-Nederland het vervoer van coronapatiënten van en naar zorginstellingen geregeld. Hier helpt vrijwilliger Meike de Regt bij: ze plant deze ritten.

Tekst: Lucie Th. Vermij

Vrijwilliger Meike werkt sinds november 2020 bij het Rode Kruis. “Er was een golf aan besmettingen en ik wilde graag helpen”, vertelt Meike. Door het coronavirus was de druk op de zorg hoog. Veel coronapatiënten moesten het ziekenhuis gebracht worden. Het Rode Kruis werd ingeschakeld toen de regionale ambulancedienst de vraag naar vervoer niet meer alleen aankon.

Centralist

Meike begint meteen als centralist bij het Rode Kruis. Het team in Gooi & Utrecht bestaat uit zo’n twintig centralisten. Zij onderhouden contact met verschillende organisaties en plannen het vervoer. De centralisten krijgen als het ware de aangevraagde ritten door, zoals van het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC). “Het ZCC belt de ritten ’s morgens door”, vertelt Meike. “Deze zet ik dan in het rittenformulier waarna ik deze inplan. De afgelopen tijd reden we veel, maar nu wordt het gelukkig rustiger.” Volgens de vrijwilliger is het werk af en toe behoorlijk hectisch. “ Soms heb je één telefoontje, maar soms ook tien. Momenteel is het aantal ritten per dienst twee à drie per team, maar het waren er ook weleens vijftien.”

Zorginstellingen

Het Rode Kruis helpt verschillende instanties. “We rijden wel vooral voor ouderenzorginstellingen”, geeft Meike aan. Het Rode Kruis zorgt bijvoorbeeld dan dat mensen met corona afgezonderd worden. “Zodra iemand in een zorginstelling COVID-19 heeft, gaat diegene gelijk naar een cohort-afdeling. Hier komen alle coronapatiënten uit die instelling. We vervoeren hen dan hier naartoe.” De vrijwilligers vervoeren ook andere mensen. “We helpen dak- en thuislozen, mensen uit ggz-instellingen en mensen die dialyse nodig hebben.” Ontslagritten komen ook voor. Patiënten gaan dan weer terug naar de vertrouwde omgeving. “We brengen patiënten met wie het beter gaan gelukkig ook weer terug naar huis”, zegt Meike.

Voortdurend in contact

Gedurende de dienst heeft Meike als centralist contact met de chauffeurs. “We zien in het systeem waar ze zijn en we weten de kilometerstand. Dit moeten we weten om te controleren of we de planning halen. Bijvoorbeeld als er files zijn, halen we deze misschien niet. Of wanneer het vriest kan het zijn dat de bus niet start. Je kunt van tevoren niet altijd inschatten wat er gaat gebeuren.”

Flexibel

Dat onverwachte is soms hectisch, maar Meike vindt dat ook het leuke van het werk. “Alles verandert de hele dag door. Het is echt een uitdaging om alles voor elkaar te krijgen. We beginnen met een planning, maar die kan binnen een uur helemaal veranderen.” Dit gebeurde bijvoorbeeld toen iemand ziek werd. “We hielpen een echtpaar. De man en vrouw werden op verschillende locaties verzorgd. Het ging plotseling heel slecht met de man en zijn vrouw moest direct naar hem toe. De planning werd toen onmiddellijk omgegooid.”

Fijn om te helpen

De vrijwilliger vindt het fijn dat ze een bijdrage levert aan de coronazorg. “Daarvoor ben ik het gaan doen”, vertelt Meike tevreden. “Iedere dag dat het goed loopt, ben je blij. Ook vind ik het mooi om te zien dat Rode Kruis-medewerkers zo betrokken zijn. Bij dit werk gaat het echt om mensen. Heel mooi!”

Meest recente berichten