Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Ondersteuning zorginstellingen

Geplaatst op 04 januari 2022

Rode Kruis-vrijwilligers voeren ondersteunende taken uit in de zorg. Zo helpen zij in de vaccinatiestraten en verzorgingshuizen. Zij hebben hiervoor trainingen op het gebied van bevolkingszorgtaken en/of noodhulp- en evenementenhulpverlening afgerond. Daarnaast zetten wij zo nodig Ready2Helpers in. Zij hebben geen specifieke training bij het Rode Kruis gevolgd. Daarom worden zij bijvoorbeeld voor meer sociale bezigheden ingezet, zoals een praatje maken, het begeleiden van personen en zorgen voor een doorstroom.

Hulp in verzorgingshuizen

In de coronacrisis is er extra vraag naar hulpkrachten in de zorg. Daarom helpen Rode Kruis-vrijwilligers op afroepbasis bij verschillende zorginstellingen. Hierdoor ontlasten zij het verzorgend en verplegend (medisch) personeel. De werkzaamheden zijn heel divers: van het inrichten van de locatie, huishoudelijke taken, EHBO, eten en drinken rondbrengen, de bewoners helpen met videobellen, spelletjes spelen, rolstoel rijden tot het bieden van een luisterend oor.

“Het is vooral leuk om de bewoners op te vrolijken en de negatieve sfeer om te zetten. Dat vind ik een uitdaging om te doen”, aldus Rode Kruis-vrijwilliger Corné. Lees hier meer.

Meest recente berichten

Voedselhulp

10 januari 2023

Helaas zijn er in Nederland heel veel mensen die in voedselnood leven. Het Rode Kruis helpt mensen d...

Lees meer