Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis actief tijdens zonnige editie 4 Mijl van Groningen

Geplaatst op 20 oktober 2021

Op zondag 10 oktober vond de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen plaats. Dit jaar stonden er circa 13000 mensen aan de start. Veel minder dan andere jaren, maar de sfeer was er op deze zonnige zondag zeker niet minder om. Meer dan 100 vrijwilligers stonden namens het Rode Kruis vanaf s ’morgens 10:00 uur al klaar om als evenementenhulpverlener aan de slag te gaan bij het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland.

Uitkijken naar de 4 Mijl

Langs de route van de 4 Mijl waren zo’n dertig EHBO-posten aanwezig. De eerste lichting vrijwilligers kwam de EHBO-tassen al vroeg ophalen. De meesten waren erg blij dat ze na de pandemie als hulpverlener eindelijk weer aan de slag konden. De meldkamer werd ingericht, het biketeam ging op pad en verschillende chauffeurs brachten de hulpverleners naar hun post.

Eerste hulp verlenen

Het startschot van de 4 Mijl werd om 13:00 uur gelost in Haren. Een aantal hardlopers meldde zich bij het Rode Kruis met verschijnselen van oververhitting. Gelukkig verliep het sportevenement verder zonder noemenswaardig incidenten. Aan het eind van de middag kwamen de hulpverleners in groepen weer terug van hun post. Het was weer geweldig om hulp te verlenen, zo was de algehele stemming. Nu de pandemie over de piek heen lijkt te zijn, staan er voor het Rode Kruis in Groningen de komende tijd weer meer evenementen op de agenda. Voor de eerstehulpverleners is dat vooral goed nieuws.

Meest recente berichten

Vrijwilliger Gerjan Vos is actief bij de Verbindingsdienst

Rode Kruiser in de spotlights: Gerjan Vos

27 oktober 2022

Toen een oud-collega zevenenhalf jaar geleden sprak over zijn vrijwilligersfunctie bij de Verbindingsdienst in Drenthe, werd het enthousiasme van Gerjan Vos (35) aangewakkerd. Hij werd al snel gevraagd voor de functie coördinator in Groningen. In een paar jaar tijd bouwde hij samen met zijn team de Verbindingsdienst weer op, en zorgde hij ervoor dat deze nu uit een professionele ploeg vrijwilligers bestaat.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer
Een dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

Dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

29 september 2022

Elly Rademaker kwam ongeveer twee jaar geleden via haar vriendin van de bridgeclub in aanraking met de contactcirkel van het Rode Kruis. Haar jarenlange ervaring als secretaresse in het UMCG, waar ze ook veel belde, kwam hierbij goed van pas. Ze merkt dat er behoefte is aan die korte contactmomenten.

Lees meer