Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis actief tijdens zonnige editie 4 Mijl van Groningen

Geplaatst op 20 oktober 2021

Op zondag 10 oktober vond de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen plaats. Dit jaar stonden er circa 13000 mensen aan de start. Veel minder dan andere jaren, maar de sfeer was er op deze zonnige zondag zeker niet minder om. Meer dan 100 vrijwilligers stonden namens het Rode Kruis vanaf s ’morgens 10:00 uur al klaar om als evenementenhulpverlener aan de slag te gaan bij het grootste hardloopevenement van Noord-Nederland.

Uitkijken naar de 4 Mijl

Langs de route van de 4 Mijl waren zo’n dertig EHBO-posten aanwezig. De eerste lichting vrijwilligers kwam de EHBO-tassen al vroeg ophalen. De meesten waren erg blij dat ze na de pandemie als hulpverlener eindelijk weer aan de slag konden. De meldkamer werd ingericht, het biketeam ging op pad en verschillende chauffeurs brachten de hulpverleners naar hun post.

Eerste hulp verlenen

Het startschot van de 4 Mijl werd om 13:00 uur gelost in Haren. Een aantal hardlopers meldde zich bij het Rode Kruis met verschijnselen van oververhitting. Gelukkig verliep het sportevenement verder zonder noemenswaardig incidenten. Aan het eind van de middag kwamen de hulpverleners in groepen weer terug van hun post. Het was weer geweldig om hulp te verlenen, zo was de algehele stemming. Nu de pandemie over de piek heen lijkt te zijn, staan er voor het Rode Kruis in Groningen de komende tijd weer meer evenementen op de agenda. Voor de eerstehulpverleners is dat vooral goed nieuws.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de spotlights: Thom Heemstra 

25 juni 2022

Iedere dag is anders bij het Rode Kruis. Als iemand dat weet, is het Thom Heemstra (26). Het werk is altijd afwisselend. “Het ene moment koop je een schap met water leeg bij de Jumbo in Ter Apel en het volgende moment help je iemand met een open botbreuk.”

Lees meer