Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Groningen organiseert extra reanimatiecursussen

Geplaatst op 25 juni 2021

Toen de Deense voetballer Eriksen op zaterdag 12 juni op het voetbalveld een hartstilstand kreeg, hield de wereld zijn adem in. De impact van de gebeurtenis is groot en zal niet snel vergeten worden. Het ‘Eriksen-effect’ heeft veel stof doen opwaaien.

De afgelopen week is een enorme stijging te zien in de vraag naar reanimatiecursussen. Daarom worden in Groningen de komende tijd extra cursussen georganiseerd zodat steeds meer mensen weten hoe zij moeten reanimeren.

Het belang van reanimeren

‘Iedereen heeft live op TV kunnen zien wat er met Eriksen gebeurde. Dit heeft een diepe indruk achtergelaten. Meer mensen zijn zich bewust geworden van het belang om te kunnen reanimeren. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Een buurman of buurvrouw kan eerder ter plaatse zijn dan de hulpdiensten en in deze eerste minuten iemands leven redden. We sporen mensen aan om deze cursus te volgen zodat zij kunnen helpen als het nodig is. Sinds zaterdag is hier enorm veel belangstelling voor’, aldus Paula van Ham van het Rode Kruis.

Cursussen zijn online te boeken

De komende tijd zijn daarom extra cursussen gepland. Bij genoeg animo wordt het aanbod verder uitgebreid. De geplande cursussen vinden plaats op 7, 8, 10 en 17 juli en zijn te boeken via de webshop van het Rode Kruis.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de spotlights: Thom Heemstra 

25 juni 2022

Iedere dag is anders bij het Rode Kruis. Als iemand dat weet, is het Thom Heemstra (26). Het werk is altijd afwisselend. “Het ene moment koop je een schap met water leeg bij de Jumbo in Ter Apel en het volgende moment help je iemand met een open botbreuk.”

Lees meer