Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Groningen organiseert extra reanimatiecursussen

Geplaatst op 25 juni 2021

Toen de Deense voetballer Eriksen op zaterdag 12 juni op het voetbalveld een hartstilstand kreeg, hield de wereld zijn adem in. De impact van de gebeurtenis is groot en zal niet snel vergeten worden. Het ‘Eriksen-effect’ heeft veel stof doen opwaaien.

De afgelopen week is een enorme stijging te zien in de vraag naar reanimatiecursussen. Daarom worden in Groningen de komende tijd extra cursussen georganiseerd zodat steeds meer mensen weten hoe zij moeten reanimeren.

Het belang van reanimeren

‘Iedereen heeft live op TV kunnen zien wat er met Eriksen gebeurde. Dit heeft een diepe indruk achtergelaten. Meer mensen zijn zich bewust geworden van het belang om te kunnen reanimeren. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Een buurman of buurvrouw kan eerder ter plaatse zijn dan de hulpdiensten en in deze eerste minuten iemands leven redden. We sporen mensen aan om deze cursus te volgen zodat zij kunnen helpen als het nodig is. Sinds zaterdag is hier enorm veel belangstelling voor’, aldus Paula van Ham van het Rode Kruis.

Cursussen zijn online te boeken

De komende tijd zijn daarom extra cursussen gepland. Bij genoeg animo wordt het aanbod verder uitgebreid. De geplande cursussen vinden plaats op 7, 8, 10 en 17 juli en zijn te boeken via de webshop van het Rode Kruis.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer

Maatschappelijke hulp bieden bij Dignis

11 oktober 2023

Vrijwilliger Ria Struijk bood tijdens een van haar diensten maatschappelijke hulp bij Dignis, een verpleeghuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Meelevend en voldaan vertelt ze erover.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer