Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Groningen organiseert extra reanimatiecursussen

Geplaatst op 25 juni 2021

Toen de Deense voetballer Eriksen op zaterdag 12 juni op het voetbalveld een hartstilstand kreeg, hield de wereld zijn adem in. De impact van de gebeurtenis is groot en zal niet snel vergeten worden. Het ‘Eriksen-effect’ heeft veel stof doen opwaaien.

De afgelopen week is een enorme stijging te zien in de vraag naar reanimatiecursussen. Daarom worden in Groningen de komende tijd extra cursussen georganiseerd zodat steeds meer mensen weten hoe zij moeten reanimeren.

Het belang van reanimeren

‘Iedereen heeft live op TV kunnen zien wat er met Eriksen gebeurde. Dit heeft een diepe indruk achtergelaten. Meer mensen zijn zich bewust geworden van het belang om te kunnen reanimeren. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen leren reanimeren. Een buurman of buurvrouw kan eerder ter plaatse zijn dan de hulpdiensten en in deze eerste minuten iemands leven redden. We sporen mensen aan om deze cursus te volgen zodat zij kunnen helpen als het nodig is. Sinds zaterdag is hier enorm veel belangstelling voor’, aldus Paula van Ham van het Rode Kruis.

Cursussen zijn online te boeken

De komende tijd zijn daarom extra cursussen gepland. Bij genoeg animo wordt het aanbod verder uitgebreid. De geplande cursussen vinden plaats op 7, 8, 10 en 17 juli en zijn te boeken via de webshop van het Rode Kruis.

Meest recente berichten

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer
Een dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

Dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

29 september 2022

Elly Rademaker kwam ongeveer twee jaar geleden via haar vriendin van de bridgeclub in aanraking met de contactcirkel van het Rode Kruis. Haar jarenlange ervaring als secretaresse in het UMCG, waar ze ook veel belde, kwam hierbij goed van pas. Ze merkt dat er behoefte is aan die korte contactmomenten.

Lees meer
Studentendesk Groningen

Even voorstellen: de Studentendesk

29 september 2022

De Studentendesk Groningen zet zich in om zoveel mogelijk vrijwilligers voor het Rode Kruis te werven. Een zeskoppig bestuur leidt dit allemaal in goede banen. Van financiën en projecten tot bereik en contact met andere vrijwilligers: maak kennis met het bestuur van de Studentendesk Groningen van ’22-‘23!

Lees meer