Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

Geplaatst op 19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg.


Beter in actie komen

In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen. Gemeenten kunnen zich in zo’n crisissituatie dan richten op de grote lijnen. Sabine Veenstra, sectorhoofd crisisbeheersing veiligheidsregio Groningen omschrijft het zo: ‘Als je kijkt naar het afgelopen jaar, dan kun je stellen dat wij met elkaar niet zonder het Rode Kruis kunnen.’

Meer informatie

Meer weten? Lees het volledige bericht op de website van de Veiligheidsregio. Wil jij ook in het Bevolkingszorg team? Neem dan contact op via tvm.noord@rodekruis.nl.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer

Maatschappelijke hulp bieden bij Dignis

11 oktober 2023

Vrijwilliger Ria Struijk bood tijdens een van haar diensten maatschappelijke hulp bij Dignis, een verpleeghuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Meelevend en voldaan vertelt ze erover.

Lees meer
Een dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

Dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

29 september 2022

Elly Rademaker kwam ongeveer twee jaar geleden via haar vriendin van de bridgeclub in aanraking met de contactcirkel van het Rode Kruis. Haar jarenlange ervaring als secretaresse in het UMCG, waar ze ook veel belde, kwam hierbij goed van pas. Ze merkt dat er behoefte is aan die korte contactmomenten.

Lees meer