Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

Geplaatst op 19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg.


Beter in actie komen

In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen. Gemeenten kunnen zich in zo’n crisissituatie dan richten op de grote lijnen. Sabine Veenstra, sectorhoofd crisisbeheersing veiligheidsregio Groningen omschrijft het zo: ‘Als je kijkt naar het afgelopen jaar, dan kun je stellen dat wij met elkaar niet zonder het Rode Kruis kunnen.’

Meer informatie

Meer weten? Lees het volledige bericht op de website van de Veiligheidsregio. Wil jij ook in het Bevolkingszorg team? Neem dan contact op via tvm.noord@rodekruis.nl.

Meest recente berichten

Een dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

Dagelijks telefoontje helpt tegen eenzaamheid

29 september 2022

Elly Rademaker kwam ongeveer twee jaar geleden via haar vriendin van de bridgeclub in aanraking met de contactcirkel van het Rode Kruis. Haar jarenlange ervaring als secretaresse in het UMCG, waar ze ook veel belde, kwam hierbij goed van pas. Ze merkt dat er behoefte is aan die korte contactmomenten.

Lees meer
Studentendesk Groningen

Even voorstellen: de Studentendesk

29 september 2022

De Studentendesk Groningen zet zich in om zoveel mogelijk vrijwilligers voor het Rode Kruis te werven. Een zeskoppig bestuur leidt dit allemaal in goede banen. Van financiën en projecten tot bereik en contact met andere vrijwilligers: maak kennis met het bestuur van de Studentendesk Groningen van ’22-‘23!

Lees meer