Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Contactcirkel

Geplaatst op 25 oktober 2021

Het is prettig om te weten hoe het met iemand gaat. Zeker als diegenen kwetsbaar zijn, zoals alleenstaande zelfstandig wonende ouderen. Via de contactcirkels van het Rode Kruis letten mensen op elkaar. Op een afgesproken moment nemen de deelnemers telefonisch contact met elkaar op om te vragen hoe het gaat. Zo worden mensen niet vergeten en kan er in een alarmerende situatie gauw iemand ter plaatse zijn om te helpen.

Contactcirkels voor een veilig gevoel

In de contactcirkels nemen de deelnemers elke dag even telefonisch contact met elkaar op. Als iemand niet bereikbaar is zoekt een coördinator van de contactcirkel op een andere manier contact. De wetenschap dat je niet vergeten wordt en de grotere kans dat er in noodsituaties snel iemand ter plaatse kan zijn geeft de mensen in de contactcirkels een veilig gevoel.

Meer informatie

Het Rode Kruis kan verdere informatie geven over de contactcirkels en mensen toevoegen. Ben of ken jij iemand in Groningen die gebaat is bij een contactcirkel, neem dan contact op met het Rode Kruis. E-mail: info.centraalgroningen@rodekruis.nl. 

Meest recente berichten

opleiding reanimatie AED

Goed Voorbereid

31 december 2021

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de and...

Lees meer